Sastanak Smailovića i Milera / - BS
24/11/2023 u 10:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bošnjačka stranka će dati snažan doprinos evropskom putu Crne Gore

Crna Gora treba da se fokusira na reforme u oblasti vladavine prava, naročito, u pogledu ispunjavanja privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24, što bi predstavljalo ključnu prekrekretnicu u procesu pristupanja Crne Gore EU, kazao je Miler

Šef kluba poslanika Bošnjačke stranke Amer Smailović sastao se danas sa Majklom Milerom, šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju, saopštio je Adel Omeragić, portparol BS-a.

Smailović i Miler su razgovarali o evropskom putu Crne Gore, s fokusom na nastavak pregovora, kako bi Crna Gora postala prva naredna članica EU.

Smailović je kazao da

- Fokus svake vlade mora biti evropski put Crne Gore. Građani Crne Gore svoju budućnost vide u EU - kazao je Smailović i poručio da se odlučnije mora krenuti sa reformama, posebno u oblastima 23 i 24.

Smailović je iskazao žaljenje što su tri posljednja izvještaja o napretku Crne Gore pokazala stagnaciju na evropskom putu.

- BS će, kao članica EPP-a dati snažan doprinos evropskim integracijama - poručio je Smailović.

Miler je saopštio da je Evropska unija spremna da obezbijedi značajnu podršku u cilju ostvarenja bržeg napretka u sprovođenju ključnih evropskih reformu u Crnoj Gori.

- Crna Gora treba da se fokusira na reforme u oblasti vladavine prava, naročito, u pogledu ispunjavanja privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24, što bi predstavljalo ključnu prekrekretnicu u procesu pristupanja Crne Gore EU i omogućilo dalji napredak zemlje i početak zatvaranja preostalih pregovaračkih poglavlja - kazao je Miler.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:25