Bošnjačka stranka / - BOšNJAčKA STRANKA
09/02/2023 u 19:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bošnjačka stranka razmišlja o predsjedničkom kandidatu

Ako do toga ne dođe, oni će razmisliti o podršci jednom od kandidata

Bošnjačka stranka će ozbiljno razmisliti o svom predsjedničkom kandidatu, ali ako do toga ne dođe, na organima stranke, nakon ozbiljne analize kandidata, zauzeće stav o eventualnoj podršci jednom od kandidata, u skladu sa programskim opredjeljenjima  stranke i njihovim političkim programima i dosadašnjim političkim djelovanjem.

Predsjednik Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović, zajedno sa potpredsjednicima Damirom Gutićem i Jasminom Ćorovićem, kao sa i članovima Predsjedništva BS, obišao je prethodnih dana Opštinske odbore Bošnjačke stranke u Rožajama, Bijelom Polju, Plavu i Gusinju, gdje su prisustvovali sjednicama proširenih sastava Izvršnih odbora u ovim OO.

Na sastancima su, kako je saoopšteno iz ove stranke, analizirani rezultati lokalnih izbora i postizbornih aktivnosti u odborima, kao i aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na predstojeće predsjedničke i očekivane parlamentarne izbore, kao i o namjeri kompletiranja Ustavnog suda bez sudija – Bošnjaka.

Konstatovano je da je Bošnjačka stranka zabilježila značajan rast u opštinama u kojima je samostalno nastupala na izborima i da taj trend i na državnom nivou pokazuju sve relevantene ankete.

- Kada je u pitanju izbor sudija Ustavnog suda nepodijeljeno je mišljenje da je skandalozno da se, nakon što su bez Bošnjaka formirani Sudski i Tužilački savjet te Vrhovni i Apelacioni sud, Ustavni sud formira bez Bošnjaka i da je to poruka aktuelne parlamentarne većine Bošnjacima u Crnoj Gori da nisu ravnopravni građani svoje države, i da za njih ima mjesta u državnim organima i organima sudske vlasti samo ako su po volji te većine, navode iz ove stranke.

Zaključeno je da Bošnjačka stranka i bošnjački narod ne smiju pristati da im bilo ko nameće “poslušne i konstruktivne” predstavnike, te “da ćemo ih ili birati sami ili ih nećemo smatrati svojim legitimnim predstavnicima i nećemo im davati podršku” kao i da bošnjački predstavnici u Skupštini Crne Gore ne smiju odustajati od ustavnih prava i postignutih standarda i praksi.

- Opštinski odbori dali su punu podršku predsjedniku i Predsjedništvu Bošnjačke stranke da nastave da vode odmjerenu, ispravnu i nezavisnu politiku u interesu bošnjačkog naroda i svih građana Crne Gore, njene evropske perspektive i građanskog koncepta države, a koja je rezulturala rastom povjerenja u Bošnjačku stranku. Narednih dana Predsjedništvo BS će nastaviti sa obilaskom ostalih opštinskih odbora širom države, zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:48