Srdanović (desno) / -FOTO: BOšNJACI.NET
08/08/2022 u 09:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bošnjačko vijeće tvrdi da pojedini portali napadaju humanistu Smaja Srdanovića: Crta se meta našem humanisti

Pozivamo državne organe da utvrde ko stoji iza ovih objava i protiv njih preduzmu zakonske mjere, navode oni

Bošnjačko vijeće Crne Gore oglasilo se saopštenjem u kom tvrde da predstavnike bošnjačke dijaspore Smaja Srdanovića i Mersima Zilkića pojedini portali napadaju za, kako navode, razbijanje Crne Gore i njenog "građanskog, multietničkog i multikulturalnog karaktera.". 

Navode da su Srdanović i Zilkić meta beskrupuloznih napada.

- Prije svega, oni su humanisti i dobrotvori koji su zajedno sa ostalim humanim pripadnicima naše dijaspore podržali razne humanitarne akcije u cijeloj Crnoj Gori, a posebno na osiromašenom sjeveru, donirajući na stotine hiljada dolara za rješavanje raznih socijalnih problema, liječenje bolesnih, obrazovanje siromašne djece, gradnju kuća beskućnicima i slično, ne birajući one kojima su pomagali ni po vjeri ni po naciji ni po namu. O njihovom radu najbolje govore njihova djela, a mogli bi što šta reći i predsjednici opština Plav, Gusinje, Andrijevica, Berane i brojne porodice kojima su pomogli. U Njujorku, gdje se uspješno bave biznisom, zbog svog društvenog angažmana i odgovornosti,obojica uživaju ugled u lokalnoj zajednici i od stanovnika i od lokalne zajednice, o čemu svjedoči veliki broj priznanja koje su dobili. Sve ovo najbolje demantuje laži koje se o njemu iznose ovih dana- tvrde u Bošnjačkom vijeću. 

Tvrde i da se ovakvim konstrukcijama crtaju mete pojedincima ali i cijelom narodu i svim muslimanima u Crnoj Gori.

- Pozivamo državne organe da utvrde ko stoji iza ovih objava i protiv njih preduzmu zakonske mjere zato što se ovakvim neutemeljenim objavama širi islamofobija, vjerska i nacionalna  mržnja i netrpeljivost- piše u saoopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:20