Бранка Бошњак - Ашот Ховакимиан / - Скупштина
28/03/2022 u 13:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак - Ховакимиан: "Горски вијенац" јача културни мост Јерменије и Црне Горе

Обиљежавање 175 година од штампања првог издања „Горског вијенца” у јерменском манастиру у Бечу јединствен је повод да се актуелизује културни мост сарадње између Црне Горе и Јерменије, истакао је Ховакимиан

Република Јерменија и Црна Гора, поред унутрашњих и вањских изазова, настављају одржавати праксу добре политичке комуникације, са посебним акцентом на парламентарну дипломатију, што директно подстиче билатералне односе на обострано задовољство, заједничка је оцјена са састанка потпредсједнице Скупштине Црне Горе Бранке Бошњак и амбасадора Републике Јерменије у Црној Гори Њ.Е. Ашота Ховакимиана (Ashot Hovakimian).

- Обиљежавање 175 година од штампања првог издања „Горског вијенца” у јерменском манастиру у Бечу јединствен је повод да се актуелизује културни мост сарадње између Црне Горе и Јерменије, чиме се директно подстиче јачање свеукупних веза наше двије државе, те је заједничким напорима потребно наставити организацију овог вишестуко важног догађаја - саопштио је амбасадор Ховакимиан.

Бранка Бошњак, која је уједно и предсједница Групе пријатељства са Јерменијом, изразила је спремност за наставком интензивирања политичког дијалога и блиске сарадње на нивоу парламената посредством група пријатељства, што ће несумњиво допринијети бољем разумијевању међусобних потреба и истовремено снажењу билатералних и мултилатералних односа. Амбасадор Ховакимиан је нагласио да је у току процес дефинисања чланства у оквиру јерменске Групе пријатељства, чиме ће се створити реалне претпоставке да се овај механизам директне комуникације посланика и посланица, на нивоу највећих законодавних и представничких домова, званично и покрене, прије свега на задовољство наших народа.

Саговорници су сагласни да су даљи напори за преговарачко, свеобухватно, одрживо рјешење ситуације у Украјини најбољи политички модел за све стране које су директно или индиректно обухваћене овим ратом. На тај начин се доприноси стварању трајног мира, који директно детерминише унутрашње и спољње прилике у Јерменији, те актуелну политичку ситуацију у Црној Гори и уопште у Европи и свијету.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 11:05