Бошњак  / Фото: Архива, Дан
19/06/2021 u 12:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак Кривокапићу: Дошао си ниоткуда и отео нам побједу, ниси дорастао функцији

Ја сам та која се 30 година борим за своје идеале, поручује потпредсједница ПзП-а

Потпредсједница Скупштине и потпредсједница Покрета за промјене (ПзП) Бранка Бошњак поручила је премијеру Здравку Кривокапићу да није дорастао тој функцији и да му је поштено да то призна и препусту неком ко има скопости да направи јасан отклон и рез према режиму.

Она му је поручила да неће дозволити "да на један крајње перфидан начин водите ратове, преко мојих леђа, са једним од лидера ДФ-а Андријом Мандићем".

- Имали сте прилику, више пута,  да се увјерите, да се ја не либим да вам искрено кажем у очи шта мислим, како на затвореним састанцима, тако и пред лицем јавности. Ја сам врло јасна, и не мијењам своје темељне принципе од сазива до сазива, или од сједнице до сједнице, за разлику од вас, који и не преспавате, а промијените став и демантујете сами себе- тврди Бошњак. 

Истакла је да је Кривокапић покушао да крајње безочно манипулише и покушава да њу свађа са "Србима или било којим другим народом". 

- Ви сте последња особа која има право да пребројава одакле ми црпимо гласове, јер сте дошли ниоткуда и са својом екипом нам отели побједу. Ја сам та која се 30 година борим за своје идеале и подносим жртву, и опет би то урадила и урадићу ако треба. Нико ме у томе не може зауставити. Ја сам та која сам више од двадесет ноћи спавала испод шатора на платоу испред Скупштине и по киши и по вјетру, да би уздрмали Ђукановићев режим. Ја сам улазила у клинч са полицијом, мене су тровали сузавцима и гађали шок бомбама. Мене су приводили ради Закона о слободи вјероисповијести, а не Вас. Ви сте свих ових робовских 30 година били на топлом и сигурном, у сваком смислу.  Господине Kривокапићу, оно што је шизофрено, а што Ви радите, је ваш провидни покушај додворавања српском бирачком тијелу. Негирате и намјерно прећуткујете основне одреднице усвојене Резолуције о Сребреници и кажете да не би сте гласали са ДПС-ом. Па ви сте смијенили министра Владимира Лепосавића доминантно гласовима ДПС-а, а не ја, и то због несмотрене изјаве о баш тој Сребреници за коју кажете да  не бисте гласали- навела је она. 

Кривокапићу је такође поручила да је постао главни проблем Црне Горе.

- Због Вашег нечињења, ко зна због којих разлога, нема још ревизије криминогене прошлости. Црном Гором и даље управљају криминалци, шверцери и убице. Њима одговарају међуетничке свађе и сукоби. Они их, осмишљавају и подстичу, како би могли у залеђини да наставе шверц, и како би осујетили преиспитивање имовине, лустрацију, отварање досијеја. Институције система су и даље херметички затворене. Све радите иза кулиса. Нема ништа од реформи. Све то одговара и разним медијским мешетарима и спин мајторима који пуном снагом вршљају ових дана.  Сваким даном се све више задужујемо. Економски и социјални параметри су нам поразни. Пријети нам колапс.  Оно што је најопасније је, да због Вас, недораслог тој одговорној позицији, екстремни национализам, са једне и друге стране расте. Пријете нам сукоби. То би било трагично по Црну Гору и не знам како би се, и да ли би се, могли опоравити. Мултиетнички склад је предуслов за одрживост и стабилност земље. Мени је јасно да демократизација и економски опроравак земље и грађана је немогућ у атмосфери сталних свађа, међусобне мржње и тензија, а Ви их својим нечињењем, искључивошћу и уплитањем цркве тамо гђе јој природно мјесто није, подстичете. Манипулише се вјером, најтананијом људском интимом, све је више естрадних вјерника, провлачи се црква кроз политичко блато. А ви ништа не чините да то зауставите, чак напротив- закључила је Бошњак. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:28