Бранка Бошњак / -Бранка Бошњак
21/11/2021 u 14:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бошњак писала надлежнима: Испитати малтретирање и хапшење нашег младог активисте

Такође је позвала и Савјет за грађанску контролу полиције да испита случај

Члан Мреже младих Покрета за промјене, Данило Вукчевић, доживио је иживљавање представника интервентне јединице, само зато што их је упозорио на бахато и непримјерено поношање и увредљиви речник, да би на крају послије тортуре у полицијском возилу и привођења завршио у Ургентном центру, саопштила је данас посланица ПзП-а Бранка Бошњак. Она је упутила отворено писмо челницима безбједносног сектора у којима позива да детаљно тај испитају случај.

 - Надали смо се да је након смјене однарођеног и бахатог режима завршено са малтретирањем слободних грађана који знају своја права и не дозвољавају понижења и увреде, али нажалост изгледа да то није тако и да још увјек у репресивном апарату којим ви руководите има појединаца који мисле да су јачи од закона, којима "закон лежи у топузу" и који се непримјерено и бахато понашају, бацајући мрљу на комплетан безбједоносни систем - наводи се у отвореном писму Бошњак.

Истиче да забрињава чињеница да је међу "овим насилницима у униформи био и онај који је и широј јавности већ познат по насилничком понашању необузданом жељом за вријеђањем, пријетњама и малтретирањем грађана".

-Ти који брукају ову часну и тешку професију, треба хитно одстранити и привести правди. Зато, очекујем од вас да овај случај хитно и детаљно испитате и да ове појединце, који не случајно крше правила и не носе акредитације, и који се са неподношљивом лакоћом иживљавају над пристојним грађанима, брукајући униформу коју носе и злоупотребљавајући свој положај, санкционишете и не дате им више никад прилику да могу нешто слично да направе - наводи она.

Како додаје, овакво понашања нечасних појединаца у унифореми, на психу једног младог момка оставиће ожиљак за који треба вријеме да ишчили, а да не причамо о неповјерењу и нагомиланом бијесу због учињене неправдепа је врло важно да дође до осуде оваквих појединаца као сатисфакција.

Такође је позвала и Савјет за грађанску контролу полиције да испита случај.

 - Очекујем од вас који водите безбједоносни сектор Црне Горе, да ме као потпредсједницу Скупштине Црне Горе информишете о предузетим корацима и резултатима истраге овог случаја - наводи се у писму које је упутила Бошњак.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 14:08