Бранка Бошњак и Лиу Ђин / - IGOR ŠLJIVANčANIN
19/07/2021 u 13:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак: Потребна jача парламентарна сарадња ЦГ и Кине

Бошњак jе указала на броjне могућности за интензивирање сарадње између двиjе државе у области економиjе, науке, образовања, медицине и културе, уз конкретне предлоге проjеката за сарадњу

Црна Гора и Кина гаjе приjатељске и добронамjерне односе, а његоваће их и jачати кроз парламентарну сарадњу, приjе свега на нивоу група приjатељства, као и кроз активности Женског клуба у Скупштини Црне Горе, нагласила jе потпредсjедница Скупштине Црне Горе и предсjедница Групе приjатељства са НР Кином Бранка Бошњак приликом сусрета са амбасадором НР Кине у Црноj Гори Лиу Ђином.

Она jе указала на броjне могућности за интензивирање сарадње између двиjе државе у области економиjе, науке, образовања, медицине и културе, уз конкретне предлоге проjеката за сарадњу.

Потпредсjедница Скупштине изразила jе посебну захвалност држави Кини на несебичноj помоћи коjу jе пружила Црноj Гори током здравствене кризе изазване вирусом ковид-19.

Како напомињу у саопштењу Скупштине, Лиу Ђин, уз позитивну оцjену међудржавних односа Црне Горе и Кине, истакао jе значаj парламентарне дипломатиjе, подржаваjући потребу jачања сарадње између наjвиших званичника парламената двиjе државе, радних тиjела два парламента и група приjатељства.

Он се сагласио са потпредсjедницом Бошњак да постоjи велики потенциjал за научну и образовну сарадњу, циjенећи да ће јој значаjно доприниjети финализовање два споразума у области просвjете, коjа су тренутно у процедури.

На састанку, амбасадор Кине уручио jе потпредсjедници Бошњак писмо захвалности предсjедника Групе приjатељства између Кине и Црне Горе поводом формирања групе приjатељства у Скупштини Црне Горе, у коjем jе изражена спремност за унапређење парламентарне сарадње, као и даље продубљивање традиционалног приjатељства двиjе државе.

Саговорници су овом приликом, такође, размиjенили мишљења о актуелноj политичкоj ситуациjи у Црноj Гори, као и епидемиолошкоj ситуациjи изазваном пандемиjом вируса ковид-19.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:30