Бранка Бошњак / - Бранка Бошњак
11/03/2022 u 20:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњак: Само Булајић може да закаже сједницу, ја нисам адреса за то

- Не постоји ниједан правни акт који даје могућност да неко други осим предсједајућег Булајића закаже сједницу Скупштине - јасна је она

Потпредсједница Скупштине Бранка Бошњак категорична је. Она није та која би могла заказати сједницу на којој би се бирала нова Влада, уколико то ускоро не учини предсједавајући Страхиња Булајић.

 - Уколико се то не деси, ја нијесам адреса за то, јер ја никада нећу урадити нешто што није моја дужност,и што мени не припада по правним актима ове државе. Не постоји ниједан правни акт који даје могућност да неко други осим предсједајућег Булајића закаже сједницу Скупштине. Ја мислим да ми не смијемо да уводимо анархију, јер сјутра би рецимо предсједник државе, коме императивно не припада да закаже изборе али је то његова одлука, каже се да расписује изборе, он каже нећу ја да распишем изборе -   казала је Бошњак, преноси портал РТЦГ.

Тако категорични нијесу из Бошњачке странке. Још, кажу, вјерују да ће Булајић заказати сједницу, истовремено истражујући могућност да то умјесто њега учини Ервин Ибрахимовић, такодје потпредсједник Скупштине.

 - Ми у БС испитујемо ту могућност да ли може или не. Наши правници раде на томе, и даље полажемо наде у потпредсједника Булајића да ће он заказати ту сједницу - казао је Амер Смаиловић из БС-а.

Да сједницу Скупштине може заказати само Булајић, тврде и у Демократама. Све оне који мисле другачије упозоравају да корупција не смије ући у Парламент.

 - Свако ко би покушао мимо Булајића да закаже сједницу починио би кривично дјело. И потпредсједник Абазовић подстрекава на кривично дјело, и он је у зони кривичне одговорности - казао је Момо Копривица из Демократа.

Из Демократа тврде и да Булајић не опструира рад институција. У СНП-у мисле другачије, а објашњавају и зашто.

 - Незаказивањем и пролонгирањем рока преко три мјесеца, не функционисањем Скупштине, предсједник државе има могућност да распусти Скупштину и у том случају наравно иду избори. Поставља се питање да ли је ово политички програм неких групација да управо до тога дође? - казала је Данијела Ђуровић из СНП-а.

А да ли је реално да криза у држави потраје још три мјесеца, и да на чекању буде не само избор Владе већ и прегршт животних закона?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:18