Фото: Новости / -Фото: Новости
13/07/2021 u 11:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Божовић честита 13. јул: Љубав према држави показује се бројем изграђених болница и школа

Свим грађанима Црне Горе желим исто што желим Србији, поручио је амбасадор Србије

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић честитао је Дан државности 13. јул свим грађанима Црне Горе, додајући да им жели све што жели Србији.

image
Фото: Приватна архива

Како је казао, љубав према државо показује се бројем изграђених километара путева, школа, болница, вртића, отворених радних мјеста, мостова који ће спајати и економски јачати, чувајући природу и сву љепоту коју је Господ тако у изобиљу дао.

- Слава свим бесмртним јунацима који живот положише за државу Црну Гору и њену слободу. Живјеле братске државе Црна Гора и Србија - закључује Божовић.

Подсјетимо, Божовић је прошле године проглашен за персону нон грата и од њега је затражено да напусти Црну Гору.

Тадашње Министарство вањских послова донијело је ту одлуку, пошто је Божовић на једној изложби рекао да је Мојковачка битка била "примјер христолике жртве за свог ближњег и увод у ослобођење Црне Горе и Подгоричку скупштину - као слободан израз народне воље за уједињење са братском Србијом".

МВП, на чијем је челу тада био Срђан Дармановић, оцијенило је да је потезом на изложби Божовић "унизио Скупштину Црне Горе која је 29. новембра 2018. усвојила Резолуцију о поништењу одлука Подгоричке скупштине, којима је укинут дотадашњи суверенитет Црне Горе". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 03:23