Божовић / - Приватна архива
25/04/2022 u 12:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Божовић подноси оставку на мјесто посланика јер је кандидат за првог човјека Будве

Како по Уставу и закону иста особа не може истовремено обављати функцију посланика и функцију предсједника општине, на овај начин желим да ставим до знања да у погледу исхода резултата будванских избора - не остављам простора ни за најмању сумњу у изборну побједу

Обавјештавам заинтересовану јавност у Црној Гори, а посебно гласаче побједничке изборне коалиције “За будућност Црне Горе” са чије сам листе августа 2020. године  изабран за посланика у Скупштини, да подносим оставку на ову функцију, саопштио је Мило Божовић, посланик клуба Демократског фронта у Скупштини Црне Горе.

- С обзиром на то да сам прихватио да будем носилац листе на предстојећим изборима у Будви, а како по слову Устава и закона иста особа не може истовремено обављати функцију посланика и функцију предсједника општине, на овај начин желим да ставим до знања да у погледу исхода резултата будванских избора - не остављам простора ни за најмању сумњу у изборну побједу.ж - наводи Божовић.

Истиче да му је познато да је уобичајена пракса да посланик подноси оставку тек након резултата избора, односно у зависности од истих.

- Са тим у вези немам ни најмању дилему и не желим да задржавам “резервну позицију”. У огромну подршку грађана и грађанки Будве као и у побједу листе коју предводим - недвосмислено вјерујем. И на овај начин, тај реални, изборни оптимизам желим упечатљиво да потврдим. То је и у складу са резонима којима се водим - и кроз живот и кроз политику. Нема калкулација, нема чекања. Кампања за локалне изборе у Будви је почела а овим чином добиће додатно мотивационо убрзање. Успјели смо 2016. да ослободимо град од корупције, успјели смо 2020. године да одбранимо град од репресије и пуча, вријеме је да успоставимо политичку стабилност у Будви и тиме омогућимо услове за њен убрзани развој и напредак. Распложење и увјерење за тако нешто је велико а у прилог томе је и моја оставка на функцију посланика. Побједа или ништа - саопштио је Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 19:59