/ - Владимир Божовић
07/06/2023 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović pozdravio presudu: Ovo je nova stranica u odnosima Srbije i Crne Gore

Prema njegovim riječima, pomiješana su mu osjećanja ljubavi, pravde, istine, ali i bola i tuge

Nakon što je Upravni sud poništio rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o zabrani ulaska u Crnu Goru bivšem ambasadoru Srbije u Podgorici Vladimiru Božoviću, on je za Portal RTCG prokomentarisao da je to nova stranica u crnogorskom pravosuđu i nova stranica u odnosima Srbije i Crne Gore. 

- Ovo ne smije nikom da se ponovi. Neka ovo bude korak naprijed u odbrani prava i sloboda svakog čovjeka i građanina, bez obzira na njegovu naciju, vjeru, političko ili bilo kakvo drugo opredjeljenje - kazao je Božović. 

Prema njegovim riječima, pomiješana su mu osjećanja ljubavi, pravde, istine, ali i bola i tuge.

- Velika su djela Gospodnja. Hvala Svetom Petru i Svetom Vasiliju, Svetom Luki, hvala crnogorskom pravosuđu, mojim divnim, starim i napaćenim roditeljima, prijateljima i svim ljudima iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske koji su bili uz mene u ovim teškim trenucima stradanja i golgote na pravdi Boga - zaključio je Božović. 

Upravni sud: Nezakonito rješenje MUP-a kojim je Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru

Upravni sud je, podsjetimo, utvrdio da u rješenjima upravnih organa nije pojašnjeno zbog kojih razloga Božović predstavlja smetnju po unutrašnju bezbjednost, odnosno što je razlog da se tužiocu zabrani ulazak u Crnu Goru.

- Ovo iz razloga što se u rješenjima upravnih organa navodi da je uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoji smetnja iz razloga nacionalne bezbjednosti za ulazak tužioca u Crnu Goru - pisalo je u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:03