/ - Богдан Божовић
11/02/2022 u 09:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Божовић: СНП није била виновник сукоба између партија парламентарне већине

Последња дешавања су проузроковала настанак нових околности које се морају узети у обзир, наводи у саопшттењу

Богдан Божовић, директор СНП ЦГ, саопштио је да је чињеница да је тренутна ситуација на политичкој сцени Црне Горе враћена на 31. август 2020. године.

- Наглашавамо да Социјалистичка народна партија није била виновник ниједног сукоба између партија које чине парламентарну већину, као и то да смо увијек позивали на дијалог.  Прихватљива су нам била рјешења која су нуђена од стране осталих, чак и на нашу штету, била то реконструкција тадашње Владе или избор нове Владе са тадашњим или новим премијером, али искључиво из редова парламентарне већине! Последња дешавања су проузроковала настанак нових околности које се морају узети у обзир- наводи у саопшттењу.

Како истиче, с обзиром на то да СНП постоји већ 24 године, и да је у нама сабрано више политичког искуства него што поједини лидери партија имају година живота, наставиће да будемо глас разума и конструктиван фактор.

- Постојећа ситуација захтијева прибраност, али и зрелост приликом доношења одлука, која често изостаје због израженог ега и сујете, утичући на рационалност појединаца. Неодговорни политичари су својом реториком допринијели контаминацији медијске политичке сцене, која нимало не иде на руку постизању договора, али и пријеко потребног помирења у Црној Гори. Напомињемо да стварање раздора и подјела медју сопственим народом није демократски, али ни европски. Упркос свим неутемељеним оптужбама и некултурним изјавама упућеним на рачун СНП-а и наших руководилаца, спремни смо за дијалог и очекујемо да ће на другој страни преовладати разум, прије свега у интересу грађана- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:35