Bogdan Božović / - FOTO: SNP
22/09/2022 u 10:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović: SNP nije odgovoran za ishod izbora članova Sudskog savjeta

Poslanici SNP-a su na poslednjoj sjednici glasali za tri od četiri kandidata, dok predstavnici pojedinih političkih opcija nijesu glasali ni za jednog kandidata, a upravo su oni najglasniji u kritici SNP-a., kazao je Božović

Povodom kritika na račun SNP zbog toga što je izabran samo jedan od četiri kandidata za članovce Sudskog savjeta, želim da obavijestim građane Crne Gore da Socijalistička narodna partija nije odgovorna za takav ishod izbora članova Sudskog savjeta, kazao je poslanik SNP-a Bogdan Božović.

Tačno je da smo najavili da ćemo i u drugom krugu podržati sva četiri kandidata za članove sudskog savjeta i da sve vrijeme tvrdimo da je za izbor kandidata neophodan kompromis između političkih subjekata kako bi se došlo do neophodnog broja poslanika koji bi podržali predloge, kazao je Božović.

- Poslanici SNP-a su na poslednjoj sjednici glasali za tri od četiri kandidata, dok predstavnici pojedinih političkih opcija nijesu glasali ni za jednog kandidata, a upravo su oni najglasniji u kritici SNP-a. Ako ne neki drugi kandidat, onda je makar Dragan Šoć zaslužio podršku za izbor u članstvo Sudskog savjeta, zato čudi izostanak podrške od strane onih od kojih se očekivala - istakao je.

Kako je kazao, svojim znanjem i iskustvom gospodin Šoć bi bez dileme mogao da odgovori izazovima koje podrazumijeva obavljanje te funkcije.

- Dakle, da je bilo do nas na poslednjoj sjednici Skupštine bila bi izabrana tri kandidata, što bi predstavljalo dobru osnovu za dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda - naveo je Božović.

Građane Crne Gore obavještavamo i to da želja SNP-a da se odblokira ova veoma važna institucija u pravnom sistemu neće biti žrtva zakulisnih dogovora, koji za posledicu imaju dalji zastoj u procesu evropskih integracija. SNP nikada nije i neće učestvovati u fabrikovanju događaja i zakulisnim radnjama, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2022 12:36