Branko Bošković / - FOTO: Opština Danilovgrad
04/07/2022 u 19:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Branko Bošković novi predsjednik Opštine Danilovgrad

On je na toj funkciji zamijenio Zoricu Kovačević, koja je bila na čelu grada u minulom četvorogodišnjem mandatu

Diplomirani inženjer brodskih komunikacija Branko Bošković novi je predsjednik Opštine Danilovgrad, jednoglasno su danas odlučili odbornici lokalnog parlamenta, saopšteno je iz Opštine Danilovgrad.

Kako se navodi, on je na toj funkciji zamijenio Zoricu Kovačević, koja je bila na čelu grada u minulom četvorogodišnjem mandatu.

- Ukazana mi je velika čast da preuzmem čelnu poziciju u gradu koji ima prošlost za ponos o kojoj je istorija napisala najljepše priče i sadašnjost koju zajedničkim snagama i trudom stvaramo zarad kreiranja platforme ljepše budućnosti kakvu zaslužuju naša đeca. Imam potrebu da vam svima zahvalim na povjerenju koje ste mi ukazali na vašoj vjeri u moje menadžerske sposobnosti koje su me preporučile da pokrivam ovu odgovornu funkciju. Radeći za svoju porodicu i naš život u Danilovgradu trudio sam se da pružim doprinos ovoj stredini i zato sa ove pozicije osjećam još veću odgovornost da doprinesem njegovom razvoju. Siguran sam da ćemo udruživanjem naše mudrosti i vještina uspješno završiti sve započete projekte ali i osmisliti neke nove čija će realizacija donijeti ono što fali Danilovgradu. I dalje ćemo raditi na tome da ovaj grad još više promovišemo i afirmišemo kao destinaciju povolnju za investicije ali i kao mjesto sa puno turističkih potencijala od kojih svi zajedno kao jedno veliko domaćinstvo možemo značajno prihodovati, rekao je Bošković i zahvalio se predsjednici Kovačević na ogromnom trudu i kontinuiranom radu za sve što je uradilia u minulom periodu.

- Zbog građanskog i evropskog puta kojim korača i Danilovgrad i Crna Gora moja obaveza je još veća. Gradićemo Danilovgrad kao kuću svih nas. Radićemo tako da na kraju ovog mandata možemo reći da smo uradili sve što znamo u korist i napredak svih građana, dodao je Bošković.

Zdrav, dug i uspješan penzionerski život dosadašnjoj predsjednici Kovačević poželjela je odbornica DPS-a Nada Bogićević.

- Uživajte u plodovima svoga rada koji nijesu mali naprotiv može se reći da su impozantni, ostavljajući na njima ljudski i časan trag kao i na mjestu sa kojeg ponosno odlazite. Prepoznati ste kao privržena i humana ličnost i uvjek ste bili primjer kako pomoći čovjeku kada mu je najteže. Na to budite posebno ponosni jer se nadam da vam Danilovgrađani i ljudi širom naše zemlje neće zaboraviti. Svoje najbolje dane života i čitav radni vijek posvetili  ste dobru naših građanja, našoj partiji i sveukupnom dobru Crne Gore. Došao je trenutak da odete i konačno se posvetite sebi i najdražima - istakla je Bogićević.

Na lijepim riječima prethodnih govornika i korektnu saradnju zahvalila se Kovačević ističući konstruktivne dijaloge u lokalnom parlamentu, kao i demokratske principe koji su sprovođeni i bili isključivo u interesu grada i građana.

- Uvijek ću biti raspoložena da i dalje pomažem koliko mogu. Svjesna sam izazova koji slijede i na nama je da zajedničkim snagama gradimo ljepšu budućnost, rekla je ona, ali nije mogla da obuzda emocije kada je govorila o uvredama i zluradim komentarima pojedinaca po društvenim mrežama na račun njene porodice.

-Mogla sam i morala da trpim političke kritike u odbrani svojih i partijskih stavova, ali sam ogorčena na vrijeđanje familije na koju sam ponosna i sa kojom dijelim sudbinu običnog građanina, rekla je Kovačević i istakla da joj je žao što se tim povodom nije oglašavala njena partija i da nije stala u njenu odbranu. Međutim, kako je naglasila to neće promijeniti njeno mišljenje o DPS-u, naprotiv da će i dalje biti član ove partije, podržavati evropske ideje i aktivno učestvovati u predstojećem izbornom procesu.

Većinom glasova usvojen je predlog novog predsjednika Branka Boškovića da funkcije potpredsjednika obavljaju pravnik Darko Mrvaljević (DPS) i dipl. ekonomista Ilija Grgurović (SD).

Takođe lokalna Skupština je usvojilla i predlog odluke o podizanju spomen obilježja postavljanjem spomen biste narodnom heroju Čedomiru Ljubu Čupiću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. april 2024 04:07