Елдин Брђанин / ДПС
02/04/2022 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брђанин: Братић под плаштом деполитизације опасно исполитизовала образовни систем

Штета коју је учинила држави Црној Гори је огромна, навео је Брђанин

Чан Главног одбора ДПС Црне Горе, Елдин Брђанин, казао је да Министарство просвјете и науке у свакој држави је замајац развоја друштва и темељ очувања националне посебности сваке државе.

- Тако је било и у Црној Гори све до доласка Весне Братић на чело те установе, држављанке друге државе чији је задатак био да системски уруши све оно што је национална посебност наше државе. Прво на шта је ударила, министарка 4 у 1, била је "сјеча" директора предшколских установа, као и установа основног и средњег образовања. Но није се она ту зауставила. Ударила је на институције културе и спорта, са посебним акцентом на избор кадрова у Универзитету- навео је он.

Како је поручио, "штета коју је учинила држави Црној Гори је огромна". Најмања је ова финансијска коју ће држава имати поводом спорова који се рјешавају у корист смијењених директора".

- Они ће, наравно МПНКС тужити и за нанешене душевне болове, дискредитацију и дискриминацију. Оно што је важно навести, јесте чињеница да је одлазећа власт под плаштом деполитизације толико исполитизовала образовни систем да ће требати много времена да се из образовних институција иселе острашћени вјерски великодостојници, клеронационалисти и људи без адекватног управљачког капацитета. А вриједно је поменути да је претходна руководећа структура у највећој мјери имала стручан кадар чији је рад перманентно праћен како од локалне заједнице, тако и од стручних служби. Но, правда је спора, али и достижна- поручио је Брђанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 21:31