Инцидент на сједници
30/07/2021 u 10:32 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Инцидент на сједници Одбора: Милачић кренуо да се физички обрачуна са Катнићем, пљуштале увреде

Милачић је позвао да се саслушају Ђукановић, Лазовић, Мићуновић, Катнић и сарадници Беливука. Он је рекао да Катнића није изједначио у групи Беливука и да мисли да је Катнићева одговорност у тој групи већа

На контролно саслушање Скупштинског  Одбор за безбједност и одбрану поводом изјаве премијера Здравка Kривокапића да му се припремало хапшење након што потпише Темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ),  дошло је до инцидента у којем су учествовали специјални државни тужилац Миливоје Катнић и посланик Марко Милачић (ПЦГ).

Милачић jе изнио озбиљне оптужбе на рачун Катнића, поручуjући да jе његова одговорност већа од одговорности људи из организоване криминалне групе Беливука, на шта му jе Катнић добацио да мора физички да се брани од Милачића.

ИНЦИДЕНТ ПОГЛЕДАЈТЕ НА 1.20 ( НА ЈЕДАН САТ И 20 МИНУТА)

Скупштински Одбор за безбједност и одбрану требало је да обави контролно саслушање поводом изјаве премијера Здравка Кривокапића да му се припремало хапшење након што потпише Темељни уговор са Српском православном црквом. Хапшење је, како је тврдио Кривокапић, требало да се обави по налогу Катнића, који је то негирао. За саслушање су гласали посланици Демократског фронта, Демократске партије социјалиста и СДП-а.

Предсједник Одбора Милан Кнежевић на почетку је прочитао писмо премијера Здравка Кривокапића, у којем обавјештава Одбор да неће доћи на сједницу.

Вршилац дужности директора Управе полиције Зоран Брђанин такође је послао писмо у којем обавјештава да неће доћи на сједницу, јер борави у љубљани.

-Сматрам излишним одржавање ове сједнице, јер се саслушање односи на наводе премијера Кривокапића. Ако ви одлучите да наставите са сједницом, ја нећу учествовати у раду сједнице- казао је Кнежевић.

Посланик ДПС Предраг Бошковић је казао да ранији премијери нијесу креативно тумачили закон већ су поштовали Парламент.

-Ово није његов први пут да избјегава Парламент, што говори о томе колико му је стало до истине и до онога што треба да саопшти. Ово је класична бахатост садашње Владе и власти, то само показује колико је Влади стало до демократије и обавеза које преузимају ступањем на дужност. Ово је запањујуће непоштвање Парламента, јавност ће о томе судити наредних дана- казао је он.

Посланик Демократа Владимир Мартиновић казао је како се премијер јако одговорно односи према Скупштини.

-Ви знате да смо измијенили Пословник, да је на премијерском сату задња ријеч код посланика, премијер одговара на посланичка питања и самим тим показује одговоран однос према Парламенту. Није тачно да су ранији премијери долазили, можда се радило неким анкетним одборима али се не сјећам да је неки премијер позван на саслушање пред Одбором за безбједност. Пословнички, нигдје не пише да је премијер обавезан да дође данас- казао је он.

Парламент трпи једно расуло и распад у којем се Влада налази, поручио је посланик СДП Рашко Коњевић.

-Нама је повод била тешка изјава предсјденика Владе, у свакој држави у којој је премијер саопштио да му се спремало хапшење, тешко да ћете наћи неки озбиљнији повод да се о томе разговара пред Одбором за безбједност. Ово је трећи пут да су надлежне институције демантовале премијера. Ја мислим да то што Кривокапић не уважава овај Парламент, ми треба да уважимо Катнића и Вукшића- казао је он.

Марко Милачић из Праве ЦГ казао је да је Кривокапић јуче неколико сати био у Парламенту.

-Можемо ли ми овдје да саслушамо Мила Ђукановића? Ово је политичка сатанизација премијера Црне Горе- казао је Милачић.

Након тога реаговао је посланик Бошковић, који је казао како је Кнежевић дао ријеч некоме ко није члан Одбора, а сједница још није почела, на шта је Кнежевић казао:

-У праву сте, ја сам слаб на Милаћића, ви користите моју слабост која постаје Ваша снага, посебно са позиције предсједавајућег. Да смо код мене на тераси, знао бих како да Вам одговоирим- казао је Кнежевић Милачићу.

Бошковић је казао да је прошли премијер саслушаван два пута више од пет сати.

-То довољно говори да премијеру није стало до функције-казао је Бошковић.

Ервин Ибрахимовић из Бошњачке странке навео је да је данас била добра прилика да се чује ко је угрожавао премијера.

-Да ли је био притиснут таквим изјавама да донесе неку одлуку политичку, да ли су обавјештајне службе урадиле добар посао... Толико је питања, а ми смо данас доживјели пораз демократије- казао је он.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић поручио је да владавину закона морају нарочито поштовати јавни функционери.

-Кривокапић је у три случаја дао изјаве због којих смо ми отворили три предмета. У два га нисмо лично позивали да долази, послата су му три захтјева на која никад није одговоиро.Позван је да у својству грађанина да обавјештење у вези са данашњом темом. Није се одазвао. Заузетост јесте респектабилна, дали смо му неколико дана - толико о владавини права. Постоји законска могућност да се ово препусти специјално полицијском одјељењу које може принудно да га доведе, као сваког грађанина-казао је Катнић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:09