/ фото: Дарио Лепоглавец
10/07/2021 u 16:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брегу: Повезаност, солидарност и политички прагматизам смисао регионалне сарадње

Генерална секретарка Савјета за ргионалну сарадњу Мајлинда Брегу на Дубровник форуму, који се одржава данас у Дубровнику, казала је да нису бирократија и уобичајене активности оно што даје смисао регионалној сарадњи. То су заједништво, солидарност и политички прагматизам.

- То је оно што ми покушавамо остварити. Показати колико је сарадња вриједна у процесу у којем учествују грађани. Користи сарадње се увијек изнова доказују и то су успијеси које је Савјет за регионалну сарадњу успио да искоординира са свим својим учесницима- казала је Брегу.

Како је додала, прије десет дана, као резултат сарадње утемељене на доброј вољи, укинуте су цијене роминга на цијелом Западном Балкану, што је одмах олакшало живот онима који путују и послују у региону.

- Бесплатан роминг је модел за будућност Балкана, а кренули смо са припремама да се он омогући и са Европском унијом. То није био једини подухват региона током ове године. Отворене границе за основне робе и лијекове током пандемије, односно зелени коридори, су примјер успјеха регионалне сарадње- додала је Брегу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 01:56