БС и Аустријска народна парија / - фото: БС
24/05/2022 u 15:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БС и Аустриjска народна партиjа: Нова Влада ће снажно радити на убрзању ЕУ интеграција Црне Горе

Риjеч jе о партиjама коjе блиско сарађуjу кроз чланство у ЕПП, па jе сусрет у Подгорици био прилика да се разговора о актуелноj политичкоj ситуациjи како у Црноj Гори и региону, тако и унутар Европске униjе

Делегациjа Бошњачке странке била jе домаћин сусрета, коjи jе у Подгорици одржан са представницима владаjуће Аустриjске народне партиjе (ОВС), саопштено је из Бошњачке странке.

Како наводе, риjеч jе о партиjама коjе блиско сарађуjу кроз чланство у ЕПП, па jе сусрет у Подгорици био прилика да се разговора о актуелноj политичкоj ситуациjи како у Црноj Гори и региону, тако и унутар Европске униjе.

- Чланство Црне Горе у ЕУ нема алтернативу, а БС ће, као чланица ЕПП дати сву пуну подршку европским интеграциjама Црне Горе. У том диjелу, наjављена jе jош снажниjа подршка Аустриjе и ОВС, као чланице ЕПП-а - закључено је на састанку.

Састанак jе био прилика да се разговара и око актуелне политичке ситуациjе у Црноj Гори. Гости из Аустриjе су упознати да jе Црна Гора добила нову Владу, у коjоj партиципира и Бошњачка странка.

- Нова Влада ће снажно радити на убрзању ЕУ интеграциjа Црне Горе, на jачању економског стандарда грађана, као и на стварању што бољих регионалних односа - оцијењено је на састанку.

Испред БС, госте из Аустриjе дочекали су Адмир Адровић, генерални секретар БС и министар рада и социjалног старања Суљо Мустафић, посланик у Скупштини Црне Горе и предсjедник Политичког савjета БС Сеад Шахман, предсjдник Форума младих БС и Адел Омерагић, портпарол БС.

С друге стране, делегациj ОВС састављена jе од посланика, градоначелника и савjетника ове партиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:18