Ервин Ибрахимовић / - Фото: Срђан Бољевић
01/08/2021 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БС: Избору чланова ТС-а мора претходити широк консензус

Залажемо се да то буде избор наjкомпетентниjих људи из струке, а никако подобних политичких играча, казао је Ибрахимовић

Избору чланова Тужилачког савjета (ТС) мора претходити широк консензус међу политичким субjектима, оциjенио jе предсjедник Бошњачке странке (БС) Ервин Ибрахимовић.

Он jе казао да ниjе само став БС-а да избору чланова Тужилачког савjета мора претходити широк консензус међу политичким субjектима, већ и њихови међународних партнера.

– Залажемо се да то буде избор наjкомпетентниjих људи из струке, а никако подобних политичких играча. Ниjе добар начин изабрати чланове Тужилачког савjета "преко кољена", како jе то била намjера диjела власти – рекао jе Ибрахимовић агенциjи МИНА. 

Он сматра да jе на путу ка Европскоj униjи (ЕУ) и остваривању напретка у поглављима 23 и 24, потребно да сви у Црноj Гори допринесу да владавина права буде циљ око коjег ће се сви заjедно окупити.

У том смислу, важно jе да дође до диjалога и компромиса око важних питања за наше друштво.

– БС апелуjе на све чиниоце у друштву да фокус политике у наредном периоду мора бити на испуњавању мjерила из преговарачких поглавља. Преко 75 одсто наших грађана подржава учлањење Црне Горе у ЕУ, па jе jасно да наш пут у ЕУ нема алтернативу – закључио jе Ибрахимовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:35