Бошњачка странка / - Бошњачка странка
08/06/2021 u 19:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БС: Пресуда Младићу опомена онима коjи негираjу геноцид у Сребреници

Из странке су казали да сматраму да ова пресуда треба да буде од помоћи српском народу, да скине терет коjи му намећу управо они коjи у њихово име славе ратне злочинце

Бошњачка странка поздравља правоснажну пресуду Међународног резидуалног механизма за кривичне судове у Хагу, коjом jе Ратку Младићу бившем команданту Главног штаба воjске РС-а потврђена доживотна казна затвора, наводе из Бошњачке странке.

– Иако jе жртвама геноцида, породицама страдалих и расељених недовољна сатисфакциjа, доживотна казна затвора jедини jе правичан исход судског поступка за извођача геноцида и злочина у Босни и Херцеговини, наjвећег коjи се догодио у Европи, послиjе Другог свjетског рата – навели су проблем из Бошњачке странке.

– Вjеруjемо да ће ова пресуда доприниjети помирењу у региону и истинском суочавању с прошлошћу – истичу из странке.

Правоснажна пресуда Младићу треба да буде и опомена свима онима коjи jавно негираjу геноцид у Сребреници, да прихвате чињенице, коjе су jош jедном потврђене.

Кривица jе индивидуализирана и сматрамо да ова пресуда треба да буде од помоћи српском народу да скине терет коjи му намећу управо они коjи у њихово име славе ратне злочинце, казали су из странке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:20