Ервин Ибрахимовић / - Ибрахимовић, фото: Срђа Бољевић
23/08/2021 u 12:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БС: Српска полиција беспотребно задржавала и претресала Ибрахимовића дуже од сат времена

Ибрахимовић је, како наводе из Бошњачке странке, најприје доживио непријатност и малтретирање на граничном прелазу Шпиљани, приликом уласка у Србију, гдје је задржан више од сат времена

Предсједник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић јуче је у два наврата детаљно претресан од стране полиције Србије, приликом уласка и изласка из ове земље, саопштено је из БС-а.

Ибрахимовић је, како наводе из Бошњачке странке, најприје доживио непријатност и малтретирање на граничном прелазу Шпиљани, приликом уласка у Србију, гдје је задржан више од сат времена. Полиција је без било каквог образложења детаљно претресла службено ауто које користи предсједник Бошњачке странке.

- Било је очигледно да службеници полиције имају наређење за такво поступање. Они су се понашали професионално, али сам непотребно задржан на граници, гдје су ме два пута изводили из аутомобила. Одрадили су све могуће провјере, чак су број мотора аутомобила провјеравали. Ово је реакција надлежних органа и власти у Србији на усвојену Резолуцију о геноциду у Сребреници. Мислим да ово није добар пут у правцу оснаживања добросусједских односа - казао је Ибрахимовић.

Предсједник БС је јуче имао радни састанак у сјеверном дијелу Санџака. И у повратку, на другом граничном прелазу, полиција је поново задржала Ибрахимовића и поново вршила претрес аутомобила.

- Ако се овако припадници полиције односе према лидеру националне партије Бошњака, шта онда могу очекивати грађани који свакодневно прелазе границу? Ово је груби насртај на интегритет личности, али и на посланика Скупштине Црне Горе. Овакви напади ме сигурно неће поколебати да наставим са досљедним залагањем за грађанску, европску, мултиетничку и антифашитичку Црну Гору. Такође, још снажније ћемо радити на сарадњи и повезивању два дијела Санџака - истакао је Ибрахимовић.

Он је позвао Министарство вањских послова да саопшти шта је предузело у правцу заштите посланика Скупштине Црне Горе.

- Свједоци смо да је ово пети случај малтретирања посланика Скупштине Црне Горе од стране надлежних органа Србије. Подсјећам јавност да је ово директно кршење Бечке конвенције, јер су посланици приликом контроле показали дипломатски пасош - казао је Ибрахимовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 17:17