/ - Бошњачка странка
14/08/2021 u 13:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БС: Турска доказани пријатељ Црне Горе, захвални смо што ће пружати конзуларну помоћ

Ми у Бошњачкој странци изузетно цијенимо и помоћ коју је ова држава пружила Црној Гори током НАТО интеграција, саопштили су из БС

Република Турска је доказани пријатељ државе Црне Горе и поносни смо што ће управо Турска у 25 држава свијета пружати конзуларну помоћ држављанима Црне Горе, саопштено је из Бошњачке странке.

- Несхватљиво је да некоме у Црној Гори данас може да смета то што ће држављанима Црне Горе у земљама гдје наша држава нема конзуларна представништва, Република Турска пружати конзуларну помоћ. На срећу грађанске и мултиетничке Црне Горе, овакве изјаве долазе од политичара чија подршка је у константном паду и чије изјаве не одсликавају вољу већине грађана Црне Горе. Свјесни смо да сви грађани који желе добро Црној Гори подржавају овакву одлуку, јер је ријеч о земљи чија је дипломатија у самом свјетском врху. Република Турска има традицију у дипломатији и захвални смо што је прихватила да буде од помоћи нашим држављанима. Овакви споразуми у дипломатији су нешто што је пракса и Црна Гора има сличне споразуме и са другим државама, између осталог са Србијом, БиХ, Пољском, Бугарском, Хрватском. На овај начин се постиже уштеда средстава из буџета- навели су из те странке.

Да је Турска истински пријатељ Црне Горе, доказује и то да, како наводе, ће свим држављанима Црне Горе у 25 земаља пружати бесплатну конзуларну заштиту, за разлику од неких других земаља, којима Црна Гора плаћа за конзуларну помоћ.

- Уосталом, Турска је наш искрен савезник и партнер и то је доказала много пута до сада. Само захваљујући њиховој Канцеларији за међународну сарадњу и координацију (ТИКА), више стотина капиталних пројеката, финансирано је од стране грађана Турске у областима здравства, образовања, пољопривреде, инфраструктуре. Током пандемије коронавируса, управо су наши пријатељи из Турске били међу првим земљама који су послали помоћ. Ми у Бошњачкој странци изузетно цијенимо и помоћ коју је ова држава пружила Црној Гори током НАТО интеграција. Традиционално добри и пријатељски односи Црне Горе и Турске на понос су сваког грађанина наше земље. Бошњачка странка ће и у наредном периоду дати допринос да се ти односи још више унаприједе- поручили су из БС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 17:07