СТРАХИЊА БУЛАЈИЋ / - ФОТО: ПРИНТСКРИН
02/03/2022 u 18:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Булајић: Покушај ангажовања наших војника представља својеврстан пузајући државни удар

Долазе тешка времена и императивно морамо да водимо рачуна о нашим грађанима, а не о било чијим туђим интересима, казао је Булајић

Предсједник Скупштине Страхиња Булајић обратио се грађанима поводом слања црногорских војника ван Црне Горе у офанзивне војне акције.

- Данас је на сједници Савјета за одбрану и безбиједност, на коју сам позван у својству његовог члана, отворено питање мог легитимитета као вршиоца дужности предсједника Скупштине Црне Горе. То питање је постављено од стране представника Владе која је смијењена у Скупштини Црне Горе. Као човјек и политичар, али и представник најјаче политичке организације у парламентарној већини, Демократског фронта, јасно сам саопштио наш став да смо против слања црногорских војника ван граница Црне Горе у било какве офанзивне војне акције. Имајући у виду виталне интересе Црне Горе, цијенио сам и цијеним да никако не смијемо да водимо туђе битке и водимо туђе ратове. То не може да буде национални интерес наше земље - поручио је Булајић.

Додаје да је вријеме за очување мира који се може обезбиједити само кроз дијалог о превазилажењу дубоке политичке и институционалне кризе у земљи, па и о очувању биолошке супстанце народа.

- Покушај да се на брзину донесе одлука о ангажовању наших војника, без става представника Скупштине, представља својеврстан пузајући државни удар и додатно дестабилизује Црну Гору. Долазе тешка времена и императивно морамо да водимо рачуна о нашим грађанима, а не о било чијим туђим интересима. Авантуристичке и хазардерске одлуке које угрожавају мир и безбиједност никад неће имати моју подршку. Увјерен сам да савјет за безбједност и одбрану не може да постоји без представника Скупштине и позивам надлежне да се Устав и закон мора поштовати - истакао је Булајић

Он је закључио да је мир и стабилност Црне Горе и њених грађана  од највеће могуће важности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:09