Предраг Булатовић / - SR
04/04/2023 u 20:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bulatović: Porazom Đukanovića počinje nova era za Crnu Goru

Na pitanje da li smatra da će se nakon poraza Đukanović povući da političke scene, Bulatović ističe da ne bi razmišljao o njegovim potezima

Ubjedljivim porazom Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima počinje nova era za Crnu Goru, za koju se borimo duži vremenski period, kazao je u emisiji Press plus sa Rajkom Raičević poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović. 

- Svi oni koji su se borili protiv Đukanovića čekali su ovo dugo. Jedan broj ljudi, nažalost, nije dočekao ovaj najradosniji trenutak za Crnu Goru. Čestitam građanima Crne Gore, i novoizabranom predsjedniku Jakovu Milatoviću, a kojeg smo i mi zdušno podržali, kazao je Bulatović za Adria TV.

Na pitanje da li smatra da će se nakon poraza Đukanović povući da političke scene, Bulatović ističe da ne bi razmišljao o njegovim potezima.

- Ubjedljivim porazom i razlikom od 20 posto, njemu je poslata jasna poruka da je marginalna politička figura. On i njegova partija treba da razmišljaju šta treba da rade, a mi da se okrenemo vremenu koje dolazi, i parlamentarnim izborima, istakao je on.

Bulatović ističe da ruševine koje je ostavio DPS treba sanirati, a to je mukotrpan posao.

- Smatram da sve što je Đukanović učinio treba da bude podvrgnuto političkoj i pravnoj odgovornosti, da se on suoči sa pravdom. Ovo je period kada Crna Gora treba da se vrati vladavini prava. A da li će se on povući, neka odluče on i njegova stranka. Iako su nažalost bili, više nijesu relevantna partija, smatra gost emisije Press plus.

Na pitanje da li je Đukanović imao pozitivnih poteza tokom svoje vladavine, Bulatović odgovara da je posljednjih 30 godina moralo biti nekih koji su u redu.

- Bez obzira na krađe i zloupotrebe izbornog procesa, za njega je glasao respektabilan broj građana, koji su mu vjerovali. Ja se ne mogu baviti njegovim pozitivnim stvarima, svi smo tu da radimo pozitivne stvari za građane. Moramo reći da je Crnu Goru doveo do ivice ambisa. Zemlja je ogrezla u kriminalu i korupciji, njegova politika je bila destuktivna i pogubna za Crnu Goru, smatra on.

Bulatović je podvukao da nakon 30. avgusta Crnu Goru niko nije „ponio“ i da država nije ugrožena.

Govoreći o Đukanovićevom velikom bogatstvu, Bulatović poručuje da je DF za suštinski zakon o porijeku imovine, a ne za izmjene i dopune zakona.

- Da se od devedesetih godina provjeri, i da Đukanović i svi koji su bili na nekim funkcijama dođu na udar toga zakona. Đuknović je enormno bogat, što je postao zahvaljujći tome što je tokom karijere bio predsjednik DPS-a, države i Vlade. DPS nije još uvijek demontiram, žao mi je što to nijesu uradile 42. i 43. vlada, dodaje on.

On je kazao da ne vjeruje da će mladi čovjek, poput Jakova Milatovića, graditi kult ličnosti kakav je gradio Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 14:49