Koprivica i Abazović / - KOPRIVICA I ABAZOVIć
27/05/2022 u 14:10 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бурна расправа Абазовића и Копривице: "Ви сте агент кавачког клана и криптопремијер", "Скренули сте десно"

С друге стране, Абазовић је поручио Демократама да су толико пошли у погрешном смјеру, да их тамо нико неће наћи

Бурна расправа премијера Дритана Абазовића и посланика Демократа Мома Копривице обиљежила је данашњи премијерски сат. Копривица је оптужио предсједника Владе да је криптопремијер, као и да је политички агент кавачког клана, док је Абазовић оптужио Демократе да највише запошљавају по дубини и да су скренули у десно,

 - Вама је Катнић честитао прелазак на правој старани, сад сте на тој страни. Ви Лазовића не смијете да поменете. Ви сте пустили Брана Мићуновића, кад сте били главни за безбједност тамо покажите храброст - поручио је Копривица Абазовићу.

Оптужио га је да је политички агент кавачког клана.

Копривица је поручио да они нису избјегавали Тужилачки савјет, те да Абазовић ту треба да тражи кривицу у својој партији.

- Ви сте постављали услове у том процесу. О 21 милиону вас је питао и потпредсједник ваше Владе, господин Коњевић вас је то питао, па сте то заборавили. Вас не питамо само ми, ви имате проблем и са потпредсједником ваше владе. Ви сте потврдили да сте криптопремијер криптовладе - рекао је он.

Упитао је и зашто је побјегао Радоје Звицер, те додао да то не треба да нас чуди јер премијер има криптовани премијер.

 - Јасно нам је како је премијер дошао на функцију ако је већ имао криптовани телефон. Јасно нам је ако је премијер посјећивао Љуба Биговића. Нећете да кажете да сте имали састанке са службеницима БИА. Вас позивам да поднесете оставку јер нисте достојни функције коју обављате.Ви сте они који идете код патријарха и идете код Вучића на канабе, а нас прозивате за десничарење - додао је Копривица.

С друге стране, Абазовић је поручио Демократама да су толико пошли у погрешном смјеру, да их тамо нико неће наћи.

 - Господине Копривица ви само људе оптужујете без икаквих основа. Зовите ме криптопремијер и криптовладом, мени то не смета. Не мислим ја једно, а ви дргуо. Ви не мислите уопште и правите велику штету. Чуди ме од вас као врсног правника да мислите да премијер хапси људе. Не знам шта се дешава у вашој глави, мислим да је велика мука - рекао је Абазовић.

Поручио је и да Демократе и даље највише запошљавају по дубини

 - Свака истина вам је као она за 21 милиони, не одговарао о неким стварима јер су глупе да се са њима бавим. Не одговарам ни о мојој породици јер је ово мала држава и свако сваког зна. Кад је ријеч о криптованом телефону, ја сам рекао да сам имао криптовани телефон и то јако кратко јер сам га добио од једног колеге. Није ми се свидио начин на који може он да се употребљава - нагласио је Абазовић.

Навео је да је имао обавезу да онемогући да се његова комуникација пресретне с обзиром на своју функцију.

 - Било ми је компликовано и нисам то користио на тај начин. Ја сам то рекао јавно када сам био упитан и немам никакав проблем с тим. Ви од тога правите аферу. Што се мене тиче ја сам врло транспарентан и немам проблем с тим - напоменуо је предсједник Владе.

Упитао је Копривицу да ли се сусрео са неким људима из политичког живота Црне Горе и Србије које оптужује.

 - Треба да се стидите овога што сте рекли. Треба да се стидите својих лажи. С обзиром да је Абазовић рекао да сам се сретао са оним које сам оптуживао. Никад и нигдје се нисам сретао са онима које сам оптуживао. Нисам као ви, ви можете са свима. ја сам спреман да се суочим са свим вашим доказима - рекао је Копривица.

Копривица је навео да подигнути прст Абазовића и његова ријеч ништа не значе.

 - Овако сте викали када сте оптуживали за криминал и корупцију оне који вас подржавају сад. Овдје се намеће закључак, да када вичете онда не говорите истину. Ово није Сабор трубача у Гучи, нити арена када се виче током борбе овнова, ово је високи дом. Ваш стилски наступ више личи на Кемиша. Знате ли која је разлика између вас и нас, нама је на првом мјесту образ, а вама фотеља. Није вам на првом мјесту ЦГ, јер се за њено добро не бори са онима које називате шверцерима - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:02