/ Владимир Чађеновић
21/06/2022 u 20:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чађеновић: Апсолутна лаж је да су двије највеће енергетске компаније једнопартијске

Извршни директор ЦЕДИС-а Владимир Чађеновић казао је да је изложен "најгрубљој медијској харанги" која се спроводи против државне компаније и менаџмента

Извршни директор ЦЕДИС-а Владимир Чађеновић казао је да је изложен "најгрубљој медијској харанги" која се спроводи против државне компаније и менаџмента, а коју је поновила и Јелушић.

- Апсолутна лаж је да су двије највеће енергетске компаније једнопартијске. Ја не знам на којим анализама заснивате такву тврдњу. Знате да сте овај плијен подијелили недавно и знате шта се обећали ДПС-у- поручио је Чађеновић у емисији Рефлектор.

Он је и рекао Божени Јелушић да није требало да долази у емисију ако ће да "изиграва аналитичарку, јер је посланица владајуће већине која је преварила изборну вољу грађана Црне Горе."

- Ви не бисте били посланица да сте 30. августа рекли да је опција да вршите власт уз ДПС. 80 одсто новозапослених у ЦЕДИС-у су уско везани за струку. Јесам ли то нашао у Демократама све- питао је Чађеновић.

Рекао је да је поштено рећи да су се договорили, али правити ујдурму и како тврди, лажима покривати нечију смјену, није поштено.

У договоре који се тичу тражења функција по дубини ни раније, а ни сад нисам била укључена, казала је посланица ГП УРА Божена Јелушић.

У претходном сазиву то је било неких тридесетак функција од којих ниједна извршна. Када говоримо о дубини треба да разликујемо двије категорије. Једно су политичка именовања, предсједници Управних одбора, чланови Управних одбора, државни секретари, као што је то данас Милијана Вукотић Јелушић која је именована и високопрофесионални кадар који треба да буде у извршној власти.

Казала је да би вољела да су црногорска предузећа запошљавала високопрофесионални кадар, кога ни не треба много. 

- Ми смо управо листом вршили то запошљавање и то је мана 42. Владе. 43. Влада настојаће да то промијени. Ми бисмо промијенили ту праксу али чињеница је да је очекивање запослења нешто што је постало матрица политичких партија- рекла је Јелушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:19