/ Владимир Чађеновић
07/04/2022 u 16:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чађеновић: Захвалан сам што ћу манипулаторима презентовати резултате рада ЦЕДИС-а за прошлу годину

Извршни директор ЦЕДИС-а Владимир Чађеновић казао је, поводом подношења захтјева за контролно саслушање од стране СДП-а, да се радујем захтјеву који је поднио СДП надлежном скупштинском одбору

Извршни директор ЦЕДИС-а Владимир Чађеновић казао је, поводом подношења захтјева за контролно саслушање од стране СДП-а, да се радујем захтјеву за контролно саслушање који је поднио СДП надлежном скупштинском одбору.

- Користим прилику да упутим апел предсједнику и члановима Одбора за економију, финансије и буџет да што хитније закажу сједницу овог тијела на којој ћу имати прилике да пред очима црногорске јавности, лицем у лице са онима који скоро недјељу дана злонамјерно и манипулаторски износе неистине на рачун ЦЕДИС-а, фамозног губитка, те узрока настанка истог. Биће то добра прилика да сучелимо ставове, аргументе, те да разговарамо о глобалној енергетској кризи, која је довела до повећења цијена електричне енергије на тржишту, али и економској кризи, као и рјешењима за ублажавање њихових последица- навео је он.

Поручио је да је захвалан "што ће у највећем законодавном дому имати прилику да манипулаторима презентујем резултате рада ЦЕДИС-а за 2021. годину. Резултати недвосмислено показују да би Компанија 2021. годину са цијеном за набавку електричне енергије за покирвање губитака, коју је одобрила РАЕ, од 53,392 еура по МWх завршила са добити која би знатно била већа него у годинама када се МWх електричне енергије плаћао значајно ниже од цијене која је одобрена за 2021. годину". 

- Учешће на скупштинском одбору ће биће и добра прилика да одговорим на сва питања која су претходних дана, врло злонамјерно, од различитих политичких субјеката постављана у медијима, а на која је ЦЕДИС благовремено сваки пут одговорио.  Дешавања претходних дана ме наводе на један закључак да многе боле одговори које су добили од ЦЕДИС-а, јер су очигледно мислили да менаџмент нешто крије, или да се нечега стиди. Но онај ко нешто крије увијек ствара зид ћутања, а тог зида неће бити док смо ја и овај менаџмент на челу ЦЕДИС-а- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 00:18