Ćalović Marković / Foto: LAZAR RUZIC
13/07/2022 u 19:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ćalović Marković: Đukanović želi da mu prijatelji ostanu nedodirljivi, pa prijeti tužiocima

Đukanovićeve prijetnje tužilaštvu predstavljaju očigledan pritisak na tu instituciju koja više nije pod njegovom potpunom kontrolom, kazala je ona

Prijetnje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića tužiocima predstavljaju očigledan pritisak na tu institucije koja više nije pod njegovom potpunom kontrolom, ocijenila je za Portal RTCG izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović-Marković.

Podsjećamo, Đukanović je u sinoćnjem intervjuu na Javnom servisu kazao je da bi tužioci trebalo da odgovaraju, ako im eventualne optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i bivšeg rukovodstva „Plantaža“ sudovi ne potvrde osuđujućim presudama.

- Đukanovićeve prijetnje tužilaštvu predstavljaju očigledan pritisak na tu instituciju koja više nije pod njegovom potpunom kontrolom. Zbog toga njegova izjava potvrđuje da novi VDT ne smije biti izabran zahvaljujući glasovima njegove partije, jer bi na taj način bilo blokirano procesuiranje korupcije i organizovanog kriminala- kazala je Ćalović-Marković za Portal RTCG.

Ona ističe kako Đukanović poziva na disciplinovanje tužilaštva, „ukoliko njihove optužnice ne budu prošle na sudovima koje i dalje kontroliše njegova partija“.

- Time on jasno sugeriše tužilaštvu da njegovi prijatelji i poslovni saradnici treba da ostanu nedodirljivi. Zato ova njegova izjava pokazuje da je neophodna hitna reforma sudstva, o kojoj, za sada, nema ni riječi. U suprotnom, ako o slučajevima Vesne Medenice, Veselina Vukotića i Blaža Jovanića budu odlučivali nereformisani sudovi, napori aktuelnog tužilaštva će biti obesmišljeni, a pravda će ostati nedostižna - zaključila je Ćalović-Marković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:08