Ćalović Marković  / Foto: LAZAR RUŽIĆ
14/11/2022 u 22:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ćalović Marković: Mrdnulo se nije oko pitanja dodjele stanova, objavite imena

Javni funkcioner je mijenjao stan za veći, pa bi mijenjao stan u Šavniku za stan u Podgorici, tvrdi direktorica MANS-a

Važno je objaviti imena funkcionera koji su dobili stanove i stambene kredite po povoljnim cijenama, ali ne treba čekati izbore da bi se to uradilo, kazala je izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković, u emisiji "Naglas" na Televiziji Crne Gore (TVCG), prenosi portal RTCG. 

Podsjetimo, u oktobru je podnijeta krivična prijava protiv više bivših funkcionera zbog višemilionske štete nanijete dodjelom stanova.

- Ne vidim da se puno mrdnulo u odnosu na period kada je prestao sa radom Savjet za borbu protiv korupcije- kazala je Ćalović Marković.

Navela je da su imali podatke o 1.300 lica koja su dobile stanove ili povoljne kredite.

- Iznos podijeljenih sredstava i stanova bio je najmanje 25 miliona eura. Ključno je pitanje transparentnosti, ko je dobio kredite i stanove i po kojim uslovima, a drugo pitanje šta ćemo povodom toga da uradimo - poručila je Ćalović Marković.

Rekla je da je problem davanje stambenih kredita i stanova tužiocima, pogotovo nakon 2014. godine od kada stanovi mogu dijeliti samo po pravilniku Tužilačkog savjeta, Sudskog savjeta i Ustavnog suda.

- Imamo primjer da, od sedam sudija Ustavnog suda, pet je dobilo stanove na način koji je bio suprotan zakonu- istakla je direktorica MANS-a.

Drugo pitanje je, kako je dodala, da li su cijene po kojima su stanovi dodjeljivani bili zaista realne i tržišne.

- Javni funkcioner je mijenjao stan za veći, pa bi mijenjao stan u Šavniku za stan u Podgorici. Ta Vladina komisija je po istoj cijeni računala kvadratni metar za stan u Šavniku i za stan u Podgorici- zaključila je direktorica MANS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:20