NENAD ČANAK/ - FOTO: PRINTSKRIN / - NENAD ČANAK/ - FOTO: PRINTSKRIN
07/04/2023 u 09:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čanak: Milatović izabran za predsjednika na preporuku Mitropolije crnogorsko-primorske

Ocjenjuje da je najveća pobjeda Mila Đukanovića u tome što je 2020. godine bez ijedne reči predata vlast, bez ijedne trzavice i bilo čega sličnog

Slabo sam upoznat sa djhelovanjem novoizabranog predsjednika Crne Gore. Znam samo da je izabran na preporuku, najblaže rečeno, Mitropolije crnogorsko-primorske u apostolsku vladu Zdravka Krivokapića. Što u meni već budi sumnju u desekularizaciju demokratskog procesa u Crnoj Gori, izjavio je Nenad Čanak, bivši predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Čanak se u gotovo svim prethodnim izbornim ciklusima kao i u posljednjem, isticao po snažnoj podršci odlazećem predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, argumentujući svoja zalaganja kritikom protivkandidata i onih koji su stali „na crtu“ Đukanoviću – da su prosrpski, proruski, sa težnjama negiranja crnogorske državnosti i identiteta, prenosi Danas.

- Kada pogledate ko je podržao njegovu predsjedničku kandidaturu, vidjećete da su tu uglavnom ljudi koji ne prihvataju činjenicu o nezavisnosti Crne Gore kao države, postojanje Crnogoraca kao naroda i ljuti su protivnici i evropskih integracija i članstva u NATO. Dakle, sa te strane, imao sam opravdanu sumnju da je u pitanju nešto što je u interesu Kremlja i nacionalističkih krugova u Srbiji i sjeveroistočnoj BiH. S obzirom na svu logistiku, koja je tu data, a sa druge strane i djelovanje same vlade Crne Gore čiji je bio Jakov Milatović kandidat, u kojem je bilo niz nesporazuma, od isključivanja kamera na graničnim prelazima, da se ne vidi ko je sve ušao u Crnu Goru sa kojim tablicama… Dakle, dosta sam skeptičan prema svemu tome, kazao je Čanak.

Ocjenjuje da je najveća pobjeda Mila Đukanovića u tome što je 2020. godine bez ijedne reči predata vlast, bez ijedne trzavice i bilo čega sličnog.

- Mislim da je to put kojim bih volio da vidim da se kreću i ovi što su sada osvojili vlast, da tako predaju vlast. To bi značilo da je CG demokratska zemlja, ocijenio je Čanak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 22:11