Иван Цанкар / - ДПС
18/10/2021 u 10:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цанкар: Институционални терор и ниподаштавање грађана прекинути ванредним изборима

Влада, коjа се служи спиновањима и клеветама због дискредитациjе политичких неистомишљеника, не бираjући средства што jе вид еклатантног популизма, не заслужуjе да опстане, каже Цанкар

Jасно jе да тренутним стањем у држави нико ниjе задовољан, ни политички субjекти, а ни грађани Црне Горе, због чега су неизбjежни ванредни парламентарни избори условљени свеопштим незадовољством и свакодневним продубљивањем политичке, друштвене и економске кризе, каже Антон Цанкар, потпредсjедник Савjета младих ДПС Црне Горе.

- Влада, коjа се служи спиновањима и клеветама због дискредитациjе политичких неистомишљеника, не бираjући средства што jе вид еклатантног популизма, не заслужуjе да опстане. Не заборавља ни грађане другачиjег политичког опредjељења и све сваљуjе на леђа грађана коjи исказуjу незадовољство против институционалног терора и против ниподаштавања - наводи Цанкар у саопштењу.

Каже да би наjављена нова реконструкциjа Владе, нова експертиза, била погубна, jер оваj накарадни покушаj вођења државе разоткрио jе “експерте” и обjелоданио њихову неспособност, незнавеност и неумиjеће.

- Додатно забрињава чињеница да се тежње да се Црна Гора уведе у неки Србиjи недосањан ,,свет’’ у међународним круговима не схватаjу довољно озбиљно, упркос jасним доказима у виду недвосмислено предузетих активности коjе угрожаваjу грађански склад.

Веома опасна политика званичног Београда везуjе се за неке митове и анхроне идеологиjе коjе су давно поражене, наjвише истином да су своj народ жртвовале за своjе великодржавне проjекте и идеjе - каже Цанкар.

Истиче да покушаj да се оспори право на идентитет и да се обезбиjеди триjумф искривљених наума поjединих политичких номенклатура не може бити остварен, с обзиром на то да ће све великодржавне идеjе на Балкану, у наjвећем диjелу, бити поражене уласком Црне Горе у Европску униjу.

- Jасно jе да сва дешавања коjа погађаjу Црну Гору имаjу за циљ успоравање тог процеса коjи би засигурно додатно осигурао стабилност региона и могућност његовог перспективниjег развоjа.

Из сагледавања ове шире слике тренутно поражаваjућег стања на друштвено-политичкоj сцени, произилази закључак да jедино извjесно рjешење било би признање реалности времена у коjем живимо - да (на)учимо да поштуjемо различитости и да интенциjе буду да се оснажуjу приjатељски односи свих у региону зарад креирања будућности генерациjа коjе тек долазе - пише у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 18:02