/ - фото дпс
03/09/2021 u 12:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цанкар: Влада да одлучи да ли су jоj приоритет грађани или црквени обреди

Он истиче да повезаност са бирачима коjи су гласали за промjену и подржали нову Владу jе слаба и да се незадовољство све више се и jавно исказуjе

На актуелноj Влади jе да одлучи да ли су jоj приоритет грађани или поменути црквени обреди, казао jе потпредсjедник Савjета младих ДПС Црне Горе Антон Цанкар.

– „Прва демократска влада“, како воле сами себе да називаjу, понаша се као да би наш народ тек требало демократиjу да сриче, а заборавља да jе Црна Гора избjегла ратни пожар на своjоj териториjи, као и да jе независност обезбиjеђена на демократски начин, а тако jе прошло и „устоличење“ нове власти, након избора 30. августа. На демократскоj свиjести, свакако да би требало радити, али никако порицати да Црна Гора до 30. августа 2020. године ниjе имала константну тенденциjу развоjа и практиковања демократског устроjа друштва са више или мање успjеха у различитим околностима – наводи Цанкар.

Он jе истакао да опасно клизећи низ падине неког личног идеализма и бркаjући своjе жељене конструкциjе са обjективном стварношћу, актуелна Влада се, суочила са мањинском подршком унутар владаjуће већине, што jе, како каже, не сприjечава у настоjању да се по сваку циjену одржи, не увиђаjући да jе такав став лицемjеран.

– Чист примjер за њихов минули рад и степен демократиjе, као и потреба грађана, jе реваншизам у цjелокупном друштвеном систему почевши од државних институциjа, па преко разних манифестациjа коjе за циљ имаjу само инат према страни коjа другачиjе размишља и перципира –казао jе Цанкар.

Он истиче да повезаност са бирачима коjи су гласали за промjену и подржали нову Владу jе слаба и да се незадовољство све више се и jавно исказуjе.

Евидентно изостаjе, каже, свестрана (интегративна) инициjатива у спровођењу државне политике за добро грађана свих опредjељења, што jе, како тврди Цанкар, апсурд стварности.

– На краjу пишем ово из оправданог страха због догађаjа коjи се наjављуjу у наредним данима, коjи би могли имати епилог неповољан за све, а видим да не постоjи воља Владе да се изађе у сусрет већинскоj Црноj Гори и престане ударати на страсти људи коjе могу ескалирати и имати трагичне посљедице. Ипак, негдjе у подсвиjести свих, вjеруjем да има неког разума коjи ће се у датом тренутку, надам се само не прекасно исказати. Вjеруjем и мислим да и клерици сматраjу да духовноме прва намjена мора бити мир и спокоj свиjетовног, па тек онда обреди њихови. На актуелноj Влади jе да одлучи да ли су jоj приоритет грађани или поменути црквени обреди – закључио jе Цанкар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:50