/ - FOTO: ČARAPIć - INSTAGRAM
06/03/2024 u 16:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čarapić: Prethodna Vlada planirala zaduženje od dvije milijarde eura bez rasta zarada

Navodi da je 43. Vlada (URA+DPS) na bilo koji način bila odgovorna prema javnim finansijama padaju u vodu kada se uzme u obzir da je izvršna ruka te Vlade planirala zaduženje od 2 milijarde eura, poručuje Vasilije Čarapić, poslanik poreta Evropa sad.

On pojašnjava da je pomenuto zaduženje, između ostalog, bilo planirano i za pokrivanje tekuće potrošnje, a da je zakonodavna ruka te Vlade dostigla stepen javnog duga od 103%.

Vlada se zadužila 750 miliona dolara

- Politika 43. Vlade se ni po čemu nije razlikovala od politike prethodnih DPS Vlada, odnosno, planirano je da se država zadužuje bez plana rasta prosječne zarade, što je vizuelno prikazano na grafiku dolje. S druge strane, sva zaduženja koja planira 44. Vlada vršiće se isključivo za potrebe finansiranja starih DPS kredita i izgradnje infrastrukturnih projekata, a tekuća potrošnja finansiraće se isključivo iz redovnih prihoda. Takođe, 44. Vlada kroz Program Evropa Sad 2 planira povećanje prosječne zarade na 1000 eura u skladu obećanim rokovima, što će se uraditi po dobro isprobanom modelu koji smo već primijenili 2022. godine kroz program Evropa Sad 1  - pojašnjava Čarapić.

Dodaje da razumiju paniku opozicije da spinovanjem prikriju činjenice, ali će građani vrlo brzo uvidjeti ko ispunjava sve što je obećao, a ko je hrabar na priči, a slab na rezultatima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:23