Будва, Црна Гора / - фото: Општина Будва
11/03/2022 u 17:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Царевић и Радевић се нису договорили: Избори у Будви реална опција

Царевић је, како преноси портал РТВ Будва, рекао да је од могућих избора ипак важнија припрема туристичке сезоне, али напомиње да је Демократски фронт увијек ту за договор

На састанку предсједника будванске општине Марка-Бата Царевића и предсједника локалне скупштине Крста Радовића, који је данас одржан у циљу превазилажења актуелне политичке кризе у Будви, није дошло до договора. Радовић је за понедјељак најавио подношење оставке на мјесто предсједника СО Будва, док је Царевић истакао да је договор могућ у наредном периоду.

Царевић је, како преноси портал РТВ Будва, рекао да је од могућих избора ипак важнија припрема туристичке сезоне, али напомиње да је Демократски фронт увијек ту за договор. 

- Пошто за договор мора постојати двоје, ми смо увијек спремни, ја сам и дошао са намјером да се договоримо али то данас није дало резултата. А да ли ће у наредном периоду, видјећемо. Оно што је важније од тога јесте туристичка сезона и њена припрема, јер од тога се овдје живи и мислим да сви треба да се концентришемо да је што боље одрадимо. А што се тиче и мене и ДФ-а, ми смо увијек спремни на договор и ту смо кад год неко буде схватио да је то најважнија ствар - казао је Царевић.

Он је навео да је функционисање принудне управе у општини регулисано законом.

- Нијесам неко ко је равнодушан, али и данас смо жељели да се договирмо али то је промијењено тако да видјећемо шта ће бити - каже Царевић.

С друге стране, Радовић је рекао да су Демократска Црна Гора и он данас изашли са џентлменским предлогом да се усагласи План инвестиција комуналног опремања Општине Будва као и да се због туристичке сезоне и одговорности  заврши дио око сезоне.

- И да се послије тога повучемо и господИн Царевић и ја, а да неко други преузме до краја мандата наше функције. То нам је била мјера компромиса која је била прихватљива, али нажалост, од тога нема ништа. Тако да сада слиједи принудна управа и морам рећи да апсолутно немам никакву одговрност према свему што долази - казао је Радовић. 

Он наводи да Демократска Црна Гора није учествовала у изради докумената која су до сада била на Скупштини општине.

- Оно што је сигурно јесте да ћу у понедјељак потписати оставку - казао је Радовић.

Како је истакао, избори су извјесни за крај маја или почетак јуна.

- Због туристичке сезоне и свега онога што долази, вјерујем да су избори извјесни већ крајем маја, почетком јуна. Мислим да је ово било компромисно рјешење које је требало да је прихватљиво. Нажалост није - закључио је Радовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 14:43