Марко Царевић / - фото: Општина Будва
13/09/2021 u 17:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Царевић: Нисам поносан због свог поступка на Цетињу

Мир је, како истиче градоначелник Будве, предуслов за све

Градоначелник Будве Марко Бато Царевић присуствовао је данас обиљежавању Дана новомученика јасеновачких. Том приликом за Нова.рс говорио је о злогласном логору у Јасеновцу, али и недавним дешавањима на Цетињу. Како је истакао, Српска православна црква и српски народ у Црној Гори биће одбрањени од напада.

- Ово је за мене посебан тренутак. Увијек овде дођем са великим задовољством, али и посебном тугом. Сјећање на невино становништво које је страдало нас опомиње да увијек дођемо и никада не заборавимо страдање нашег народа, без суда и пресуде. Невиђена звјерства, која нормалном уму нису позната, догодила су се нашим становницима. Долазимо са жељом да се жртве не забораве и као опомена да морамо бити сложнији и сабранији, да се боримо са свим изазовима у наредном периоду - рекао је Царевић за Нова.рс

Када је ријеч о недавним догађајима са Цетиња и хаосу који је настао због устоличења митрополита Јоаникија, Царевић признаје да је имао директну улогу, на коју није баш поносан.

- Видјели сте да сам био учесник у свему томе. Добро знате, а нисам поносан због свог поступка, да је ангажована машина која је пробила барикаде и успјела да обезбиједи устоличење митрополита Јоаникија. Непримјерено је и невјероватно колико се памет помутила Ђукановићу и његовим сарадницима. Након владавине од 30 година оставили су економску пустош, а сада отимањем цркава хоће себи да прибаве политичке и економске позиције. Слажем се са патријархом и подржавам све што је рекао. Нормалан ум то не може да схвати и прихвати. Видјели сте да смо ипак успјели, а успјећемо и у наредном периоду да одбранимо српску цркву и народ у Црној Гори - додао је.

Мир је, како истиче градоначелник Будве, предуслов за све. Ипак, постоје ситуације када је реаговање неизбјежно.

- Позивамо на мир, разум, као и патријарх. Мир је услов за све, а ми ћемо знати шта да радимо у сваком случају. Када сте притјерани уз зид, морате да реагујете. Надамо се на ће међународни утицај бити мањи да ће ипак уважити реалност када је у питању Црна Гора - закључио је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 05:41