МИЛОШ ЧЕЛАНОВИЋ / - SD
22/06/2022 u 09:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čelanović: Joković potvrdio ispravnost odluke SD-a, Vlada formirana zbog tzv. Temeljnog ugovora

Jokovića baš briga što misle građanske partije u Vladi koje su, nažalost, svedene na dekor, čiji najveći domet može biti izuzimanje mišljenja, kaže Čelanović

Od načina formiranja 43. Vlade bilo je jasno da će ona biti tako kadrovski i programski konstruisana da odigra “prljavi ples” u svoje ime a za tuđi račun, odnosno da izvrši svoju misiju koja je dogovorena van granica naše zemlje, poručio je generalni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Čelanović.

- Zato i ne čudi priznanje predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića da je u Vladu ušao da bi se potpisao tzv. Temeljni ugovor sa SPC, a još manje iznenađuje da ga baš briga što misle građanske partije u vladi koje su nažalost svedene na dekor, čiji najveći domet može biti izuzimanje mišljenja kaže Čelanović.

Ističe da Vlada koja nije predložila nijedno zakonsko rješenje koje se tiče standarda građana, a koje bi pojedinim profesijama i društvenim kategorijama olakšali život u ovim kriznim vremenima nastavlja da sprovodi agendu uskih interesnih krugova van granica ove države, i svakodnevno nam nameće teme koje nemaju nikakve veze sa svakodnevnim životom gradjana... Uz glasno ćutanje onih koji su se zadovoljili nekim resorima i nešto malo “dubine”.

- I zato se mi usred enormnog povećanja cijena goriva i osnovnih životih namirnica bavimo Otvorenim Balkanom, ugovorom sa SPC i popisom umjesto da se bavimo živitnim standardnom naših građana. Ne bavimo se rješenjima koja se odnose na studente, pripravnike, penzionere itd.

Da, zato SD nije prihvatio prljavu političku igru koja zadovoljava izgleda sve sem interese drzave Crne Gore i njenih gradjana. Zato smo uostalom predložili više zakonskih rješenja od kompletne vlade (a spremamo ih još), jer je ova vlada očigledno zaokupljena temama koje isključivo dijele Crnu Goru i koja zasigurno nikome život ne čine lakšim. Naprotiv - ističe generalni sekretar Socijaldemokrata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 17:03