МИЛОШ ЧЕЛАНОВИЋ / - SD
26/10/2022 u 13:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čelanović: SD na izborima ostvario zapažen rezultat, imamo ozbiljan politički i građanski potencijal

Čelanović je naveo da su i u toku prethodne dvije godine Socijaldemokrate pokazale kvalitetnu političku procjenu kada su, sa mladim ljudima u rukovodstvu, odlučile da se iz opozicionih klupa bore za ono u šta vjeruju

Socijaldemokrate su na lokalnim izborima ostvarile zapažen rezultat i imaju imaju ozbiljan politički i građanski potencijal,kazao je generalni sekretar Socijaldemokrata Miloš Čelanović, istakavši uspjeh lista koje je SD predvodio ili sa kojima je izlazio samostalno, poput Bara i Plava. 

Čelanović je naveo da su i u toku prethodne dvije godine Socijaldemokrate pokazale kvalitetnu političku procjenu kada su, sa mladim ljudima u rukovodstvu, odlučile da se iz opozicionih klupa bore za ono u šta vjeruju.

On je podsjetio da su upravo Socijaldemokrate bile te koje su se, pored zaštite ozbiljno ugroženog državnog dostojanstva od strane aktuelne vlasti, bavile dominantno socio-ekonomskim temama i standardom građana. 

- Na inicijativu SD su porasle naknade pripravnicima, porasle stipendije i krediti, ali i najniže penzije, smanjene akcize na gorivo, i upravo su Socijaldemokrate imale više skupštinskih zakonskih inicijativa od same Vlade. Ipak, ekonomijom smo se uvijek bavili nepopulistički i nijesmo, niti ćemo je, zloupotrebljavati u ime dnevne politike i zato, u krajnjem, toliko i trajemo - kazao je Čelanović.

On ističe da je jednako kvalitetna realna procjena napravljena samostalnim izlaskom na izbore u Baru, gdje je SD osvojio 10% i gdje će biti drugi ključni činilac vlasti. 

- Koalicija koju je SD predvodio u Plavu, osvojila je apsolutnu vlast, pokazavši da rezultati našeg predsjednika opštine Nihada Canovića zaista jesu zalog za novi mandat - naglasio je Čelanović.

Dodao je da su Socijaldemokrate dobile potvrdu da su partija koja ima značajan građanski potencijal i ozbiljne, obrazovane ljude, čije vrijeme tek dolazi i zaključio da da je potrebno da sve građanski orijentisane stranke, uključujući SD, naprave detaljnu procjenu rezultata u svim opštinama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:39