/ FOTO: BALŠA RAKOČEVIĆ
06/09/2022 u 14:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čelanović: Vrijeme je da se sankcioniše i smijeni nesposobno rukovodstvo EPCG-a

Prema njegovim riječima tako smo došli u situaciju da isti onaj megavatsat (MWh) električne energije koji smo prodali za 200 eura kupujemo sada za 500+ eura

Vrijeme je (još juče) da se sankcioniše i smijeni nesposobno rukovodstvo EPCG-a koje je, misleći da će biti smijenjeno nakon pada 42. Vlade, prodalo sve viškove električne energije, saopštio je generalni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore, Miloš Čelanović, komentarišući Abazovićevu izjavu tokom 16. sjednice Vlade u tehničkom mandatu, da bi MKI trebalo da pripremi prijedlog mjera uštede električne energije.

"Naime, menadžment EPCG je “potrčao” da proda višak električne energije, bez da se barem dio toga ugovorom kompenzira za period kad je Crna Gora u deficitu sa proizvodnjom električne energije", naveo je Čelanović.

Prema njegovim riječima tako smo došli u situaciju da isti onaj megavatsat (MWh) električne energije koji smo prodali za 200 eura kupujemo sada za 500+ eura.

"Ugasili ste KAP i najavili 80 miliona profita i uštedu struje. Struje nema, a za sada trošak kockarskog poteza čelnih ljudi u EPCG nas košta cca 11 miliona eura", zaključio je Čelanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 15:55