Цетињска УРА / - Цетињска УРА
28/01/2022 u 19:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цетињска УРА: Пуна подршка руководству партије у преговорима за формирање европске владе

На састанку одбора УРЕ у Приjстоници Цетиње, изабрани су нови члави Главног одбора Грађанског покрета УРА

Цетињска УРА даjе пуну подршку руководству странке у преговорима за формирање европске владе коjа ће имати за циљ деблокаду институциjа, наставак програма 'Европа сад' и напредак на путу европских интеграциjа, у коjоj неће бити мjеста за ДПС, саопштио jе предсjедник цетињске УРЕ Славко Шоле Jанковић након одржаног састанка одбора УРЕ Приjестонице Цетиње.

 - Црногорска jавност имала jе прилику да види пожртвованост Грађанског покрета УРА у очувању 42. Владе Црне Горе, током коjе су, захвалjуjући кабинету потпредсjедника Владе, постигнути наjвећи резултати у борби против криминала, што jе у званичном извjештаjу и констатовала Европска комисиjа. УРА jе jедини политички субjет коjи jе од почетка подржавао програм социо-економских реформи - навео је Јанковић.

Ипак, како је додао, након што jе очигледно да Владу у парламенту не подржава више од десетак посланика и након што jе више него jасно да ова Влада не може да испоручи резултате коjи су неопходни за напредак на европском путу Црне Горе, а имаjући у виду неопходност сагласjа наjмање 49 посланика у Скупштини како би држава изашла из институционалне кризе, констатуjу да jе насушна политичка потреба стабилна већина коjа ће одблокирати наш правосудни систем.

На састанку одбора УРЕ у Приjестоници Цетиње, изабрани су нови члави Главног одбора Грађанског покрета УРА: Филип Аџић (члан Предсjедништва), Славко Шоле Jанковић (члан Предсjедништва), Владана Ломпар, Jована Радовић, Петар Мартиновић, Божидар Турчиновић и Милош Перишић.

За новог секретара цетињског одбора именован jе Марко Jововић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:42