/ - FOTO: CGO
31/10/2023 u 18:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CGO: Abazovićeva Vlada u tehničkom mandatu imenovala 1.309 javnih funkcionera

CGO cijeni da samo ovaj dio rada Vlade u tehničkom mandatu, a bilo je još mnogo drugih vidova svjesnog ignorisanja dobrih praksi demokratskih društava, ukazuje na hitnost donošenja Zakona

Iz CGO su saopštili da je Vlada Dritana Abazovića jutros  okončala rekordno dug tehnički mandat koji je trajao od više od 14 mjeseci, tj. 438 dana. Ovaj period je, između ostalog, obilježio i enorman broj imenovanja javnih funkcionera/ki.

- U konačnom zbiru, CGO podaci ukazuju da je Vlada Dritana Abazovića u tehničkom mandatu imenovala 1309, a razriješila 465 javnih funkcionera/ki. Ako se uzme u obzir ukupan broj dana trajanja tehničkog mandata, dolazimo do toga da su prosječno dnevno imenovana 3 javna funkcionera/ke, pri čemu taj broj značajno raste kad se oduzmu vikendi i praznici - navode u saopštenju.

image
- FOTO: CGO

CGO cijeni da samo ovaj dio rada Vlade u tehničkom mandatu, a bilo je još mnogo drugih vidova svjesnog ignorisanja dobrih praksi demokratskih društava, ukazuje na hitnost donošenja Zakona o Vladi, kojim bi se ograničile nadležnosti i rad Vlade koja nema legitimitet.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:00