Milatović sa šredstavnicima NVO / - FOTO: CGO TVITER
24/06/2023 u 09:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

CGO: Dobar pristup Milatovića prema kritički orijentisanom dijelu NVO sektora

Dodaju da je odnos najviših zvaničnika prema kritičarima je najbolji pokazatelj i njihovog demokratskog kapaciteta, ali i sistema koji pretenduju da izgrade

Jučerašnji sastanak koji je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović organizovao sa predstavnicima NVO, a na kojem je učestvovao i CGO, bio je otvoren, sadržajan i konstruktivan, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje CGO.

- Veoma je važno što u situaciji kada se odlazeći premijer Abazović sve nervoznije, neprimjerenije i opasnije obrušava na kritički orijentisan dio NVO sektora, uz direktne prijetnje i pokušaje diskreditacije, samostalno i/ili uz pomoć aktera koji ga podržavaju, potpuno drugačiji pristup zauzima predsjednik države - navode iz CGO-a.

Dodaju da je odnos najviših zvaničnika prema kritičarima je najbolji pokazatelj i njihovog demokratskog kapaciteta, ali i sistema koji pretenduju da izgrade.

- CGO je na stavu da se mora otvoriti širok i inkluzivan dijalog na temu „Kakva nam država Crna Gora treba?“, kao i da adresiranje pitanja evropskih integracija mora uključiti, kao polazni i integralni dio, vrijednosti. Predsjednik sa nespornim izbornim legitimitetom i u ovom procesu može imati ključnu ulogu, a CGO će podržati sve pozitivne iskorake, ali i kritikovati skretanja sa tog magistralnog puta - zaključuju u CGO.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 23:59