Bratić / Foto: Ž. Šapurić
01/02/2023 u 16:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CGO pozdravio tužbu protiv Bratić: Nanijela je veliku štetu Crnoj Gori

Nadamo se da će ova tužba rezultirati brzim i efikasnim postupkom, ali i pravosnažnom odlukom suda kojom bi se utvrdila odgovornost Bratić i obaveza naknade načinjene štete, navode iz CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozdravio je podnošenje regresne tužbe protiv Vesne Bratić od strane Zaštitnice imovinsko-pravnih interesa, a pozvao je i da se razmotri mogućnost podnošenja ovakvih tužbi protiv drugih lica koja su učestvovala u postupku smjene direktora suprotno zakonu.

- Izražavamo nadu da će ova tužba rezultirati brzim i efikasnim postupkom, ali i pravosnažnom odlukom suda kojom bi se utvrdila odgovornost Bratić i obaveza naknade načinjene štete. Podsjećamo, tužilaštvo je formiralo predmet i sprovodi istragu po krivičnoj prijavi CGO-a. Ovakav postupak ZIPI, pažnja javnosti i nesporne činjenice u ovom slučaju, trebali bi motivisati tužilaštvo da što prije okonča istragu i pripremi optužnicu protiv bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao i njenih saradnika, koji su nanijeli nespornu štetu Crnoj Gori - zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. mart 2023 19:51