/ - ЦГО
10/05/2022 u 08:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГО: Провјерити све дипломатске пасоше

Центар за грађанско образовање цијени да је значајан број тих лица, а најмање 131, задржало дипломатски или службени пасош супротно прописима

Подаци Центра за грађанско образовање (ЦГО) из марта 2022. указују како је у Црној Гори важеће 669 дипломатских и 159 службених пасоша. Ови пасоши издати су у складу са Уредбом о лицима којима се издаје дипломатски и службени пасош, односно, у одређеним случајевима, по одобрењу министара вањских послова.

- На бази доступних података, ЦГО цијени да је значајан број тих лица, а најмање 131, задржало дипломатски или службени пасош супротно прописима, односно да су исти остали важећи и по престанку њихових функција, а за неколико таквих пасоша није јасан ни основ стицања - наводи се у саопштењу.

ЦГО позива Министарство вањских послова да ове спискове ажурира и поништи дипломатске и службене пасоше за сва лица која немају основ да их више користе, кад већ они који су добили те пасоше нису били довољно одговорни да их сами врате престанком основа коришћења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:42