foto: Vlada / - SASA MATIC
01/11/2021 u 19:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГО: Влада усвојила 32 одсто планираних закона

Из ЦГО су рекли да се највећа активност биљежи у оквиру приоритета Здраве финансије и економски развој, гдје је усвојено 26 предлога закона, или 42 одсто од плана

Влада је до четвртог квартала усвојила 32 одсто планираних закона, а да би испунила Програм рада током два мјесеца мора да усвоји још 68 одсто, показују подаци Центра за грађанско образовање (ЦГО).

Из те невладине организације (НВО) саопштили су да је њихова представница Алдина Жудјеловић анализирала учинковитост Владе у нормативној активности.

Како су навели из ЦГО, Програмом рада Владе планирано је усвајање 107 предлога закона кроз пет приоритета.

 - Владавина права и једнаке шансе - 32, Здраве финансије и економски развој - 62, Здравље и здрава животна средина - 9, Образовање и друштво засновано на знању - три, Дигитална трансформација - један - наводи се у саопштењу.

Из ЦГО су казали да су од 7. децембра прошле до 28. октобра ове године одржане 44 сједнице Владе.

Како су навели, на само 19 сједница Владе констатована је активности у утврђивању предлога закона.

 - Укупно су на Влади усвојена 34 предлога закона, односно око трећине (32 одсто) плана, а преостала су 73 предлога закона, или 68 одсто - каже се у саопштењу.

Из ЦГО су рекли да се највећа активност биљежи у оквиру приоритета Здраве финансије и економски развој, гдје је усвојено 26 предлога закона, или 42 одсто од плана.

Према њиховим ријечима, након тог приоритета, највећа активност забиљежена је код Владавине права и једнаких шанси са седам предлога или 22 одсто планираног и код приоритета Здравље и животна средина са једним приједлогом, односно 11 одсто планираног.

 - Нема окончаних нормативних активности у Образовању и друштву заснованом на знању и Дигиталној трансформација за које су надлежна министарства просвјете, науке, културе и спорта и јавне управе, дигиталног друштва и медија, а ради се о четири планирана закона - каже се у саопштењу.

Наводи се да се Скупштина до сада изјашњавала о осам предлога закона, од чега је седам усвојено, а један одбијен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 14:21