foto: Civis / - PC
07/06/2023 u 13:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CIVIS: Tužilaštvo da se oglasi o aferi "kriptovalute" i smanji tenzije

Aktuelna dešavanja podsjećaju na ranije izborne cikluse u kojim su tenzije dovođene do usijanja zarad političkog interesa pojedinih stranaka koje su rasprivajući podjele i mržnju među građanima decenijama osvajale mandate i pri tome kočile ukupni razvoj društva i demokratije, navode oni

Savez građana CIVIS apeluje na sve aktere političke scene Crne Gore da daju doprinos da predstojeći izbori budu praznik demokratije i da se uzdrže od raspirivanja tenzija i podjela u društvu.

- Aktuelna dešavanja podsjećaju na ranije izborne cikluse u kojim su tenzije dovođene do usijanja zarad političkog interesa pojedinih stranaka koje su rasprivajući podjele i mržnju među građanima decenijama osvajale mandate i pri tome kočile ukupni razvoj društva i demokratije - stavljajući u zapećak vitalne interese građana, navode u saopštenju.

Svi političari, prvaci državnih institucija i mediji moraju biti na visini zadatka i založiti se za poštovanje pretpostavke nevinosti i uzdržati se od iznošenja neprovjerenih optužbi na račun političkih protivnika na osnovu informacija koje nijesu utemeljenje u validnim istragama nadležnih institucija, poručuju iz Civisa. 

- Smatramo da je neophodno da se povodom aktuelne afere ‘kriptovaluta‘ oglase nadležne institucije, u prvom redu Tužilaštvo, kako bi se spustile tenzije, omogućio fer završetak izbornog procesa i pokušaji kompromitacije političkih suparnika nekoliko dana prije izjašnjavanja građana. Cijenimo da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih i da, kada se validno sagledaju sve činjenice, nečija krivica mora biti dokazana ili osporena. Crna Gora je dugo bila talac vještački izazivanih podjela, a CIVIS smatra da one treba da budu dio istorije koji se nikada više neće ponoviti, navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. septembar 2023 21:41