Ivan Lakić / - PES
27/02/2024 u 15:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Član GO PES-a Ivan Lakić podnio ostavku u partiji: Prosuta pozitivna energija

Postojalo je vrijeme kada smo mogli i sukobiti mišljenje na sjednicama GO ali ni toga više nema jer se zbog elektronskih sjednica ne možemo ni vidjeti, ni čuti a ne razmijeniti mišljenje čime je svjesno suzbijeno kritičko mišljenje i sami dijalog, kaže Lakić

Pokret Evropa sad u koji sam ja ušao, posljednjih pola godine na moju veliku žalost, poprimio je neke druge obrise, sada važe neka druga pravila, neki novi ljudi rješavaju najvažnije stvari, na visokim mjestima se zapošljavaju osobe iz bivšeg režima i ja više ne želim da budem dio te priče jer je ne doživljavam kao svoju, kazao je Ivan Lakić, član Glavnog odbora PES-a.

- Ovim putem Vas obavještavam da podnosim neopozivu ostavku na funkciju člana Glavnog odbora kao i na članstvo u Pokretu. Postojalo je vrijeme kada smo mogli i sukobiti mišljenje na sjednicama GO ali ni toga više nema jer se zbog elektronskih sjednica ne možemo ni vidjeti, ni čuti a ne razmijeniti mišljenje čime je svjesno suzbijeno kritičko mišljenje i sami dijalog, što smatram da apsolutno nije dobro za demokratiju unutrar samog Pokreta, ali izgleda da je to određenim strukturama unutar Pokreta bio cilj - kazao je Lakić.

Smatra da je jedna velika pozitivna energija koja je krasila PES prosuta i plaši se da je to bespovratno.

- Na samom kraju želim da istaknem da sam veoma ponosan na stvari koje smo zajedno uradili u prethodnom periodu pogotovo pobjeda na predsjedničkim i parlamentarnim izborima 2023.godine koje smo zajedno izvojevali. Sada već bivšim kolegama želim puno uspjeha na svakom planu - kazao je Lakić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:04