Медокс и Коњевић / - Медокс и Коњевић
12/05/2022 u 17:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чланство у НАТО-у гарант стабилности Црне Горе

Коњевић је казао да ће владавина права остати у врху приоритета рада нове Владе

Чланство Црне Горе у НАТО-у је гарант стабилности, неповредивости њених граница и очувања независности, саопштено је на састанку министра одбране Рашка Коњевића и британске амбасадорке у Подгорици Карен Медокс.

Из Министарства одбране саопштено је да су кључне теме састанка биле наставак снажне сарадње са Уједињеним Краљевством с циљем очувања стабилности на Западном Балкану, као и наставак успјешне сарадње у области одбране и модернизације Војске Црне Горе (ВЦГ).

 - Чланство Црне Горе у НАТО-у је гарант стабилности и неповредивости њених граница и очувања њене независности, каже се у саопштењу.

Наводи се да је на састанку истакнута пуна посвећеност наставку сарадње са НАТО савезницима.

Коњевић је казао да ће владавина права остати у врху приоритета рада нове Владе.

Из Министарства су навели да је указано и на потребу да се питање војног полигона на Сињајевини актуелизује и ријеши како би ВЦГ добила полигон неопходан за изградњу њених капацитета.

Коњевић је истакао да Црну Гору и Уједињено Краљевство красе традиционално добри односи и да у том духу треба наставити, као и да успјешан однос нарочито треба афирмисати у области владавине права, борбе против организованог криминала, као и одбране и безбједности.

Медокс је навела да је задовољна одличним односима као и динамиком сарадње двију држава у области одбране.

“Она је нагласила да Црна Гора и шири регион може рачунати на подршку Уједињеног Краљевства, посебно у контексту нарушене безбједности на европском континенту услијед рата у Украјини”, наводи се у саопштењу.

Медокс и Коњевић су навели да су увјерени да ће двије пријатељске, партнерске и савезничке државе наставити успјешно да сарађују, јачањем постојећих, али и дефинисањем нових активности и пројеката.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:43