/ - FOTO: BS
24/03/2023 u 12:51 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ćorović: Dijaspora nema povjerenja u one koji su 2020. ekspresno očistili institucije od Bošnjaka

Bošnjačka stranka baštini ideju partnerstva i saradnje sa svima koji žele dobro bošnjačkom narodu, svim građanima i državi Crnoj Gori, navode oni

Povodom stavova predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, koji se tiču Bošnjačke stranke i njenog djelovanja, reagovao je   potpredsjednika Bošnjačke stranke Jasmina Ćorovića.

Milatović: DF nije isto što i DPS, Đukanović otjerao dijasporu iz Crne Gore

Reagovanje prenosimo integralno:

1.Pokret Evropa sad je iskazao želju da se sastane sa rukovodstvom BS, u vezi podrške za predsjedničke izbore. Mi smo razgovor prihvatili i vjerujem u jednoj prijatnoj atmosferi, razmijenili mišljenja u vezi sa političkom situacijom, položajem Bošnjaka, “etničkim čišćenjem” institucija nakon promjene vlasti 2020. godine, a od strane Vlade u kojoj je Milatović bio ministar, kao i mnogim drugim temama. Sastanku je prisustvovao potpredsjednik BS, zajedno sa dvojicom članova Predsjedništva, jer smo smatrali da je politički korektno da se razgovori u tom trenutku vode na nivou potpredsjednika, imajući u vidu da je Jakov Milatović zamjenik predsjednika pokreta ES. Dakle, sva priča da se predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović nije pojavio na dogovorenom sastanku nije u skladu sa činjenicama jer sastanak sa njim nije ni dogovoren.

2.Kada je riječ o navodnim “procesima” koji se dešavaju unutar BS, zahvaljujemo gospodinu Milatoviću na brizi, međutim, želimo da zna on i cjelokupna javnost da se odluke u BS donose na nivou organa partije i da je odluka Predsjedništva kojeg kandidata treba podržati rezultat mišljenja članova GO iznešenog na sjednici tog organa stranke. Na kraju, da smo donijeli ispravnu odluku o tome kojeg kandidata treba podržati, potvrdio je i rezultat u Rožajama, Bijelom Polju, Plavu, Gusinju, Petnjici.

3.Kada je riječ o našoj dijaspori, želimo podsjetiti gospodina Milatovića da je on bio dio Vlade koja je našim državljanima na privremenom radu u inostranstvu htjela oduzeti prebivalište. Zbog toga ne bi trebalo da ga čudi što dijaspora u ovom trenutku nema povjerenja u one koji su 2020. godine, ekspresno očistili institucije od Bošnjaka, zaustavili kapitalne projekte na sjeveru i krenuli u izmjene zakona, kako bi oduzeli prebivalište našim gradjanima na privremenom radu u inostranstvu i time ih lišili biračkog i mnogih drugih prava koja iz prebivališta proizilaze.

4.Bošnjačka stranka baštini ideju partnerstva i saradnje sa svima koji žele dobro bošnjačkom narodu, svim građanima i državi Crnoj Gori. Vjerujemo da će gospodin Milatović, kao neko ko za sebe kaže da je Evropejac, svoje pacifističko opredjeljenje potvrditi i u praksi. Ne samo deklarativno, već i suštinski. Do tada, naš stav o njemu i njegovoj politici moramo bazirati na njegovom političkom djelovanju u 42. Vladi Crne Gore, koje nam ne daje niti jedan argument da mu kao nacionalna partija Bošnjaka damo bjanko podršku za poziciju predsjednika Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jul 2024 07:31