/ - JASMIN ĆOROVIć (FOTO. BS)
08/01/2023 u 19:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ćorović: Prisustvo ministara Crne Gore na obilježavanju neustavnog dana RS skandal

On je kazao da prisustvo dva ministra iz 43. Vlade proslavi neustavnog dana RS je dokaz da je Bošnjačka stranka glasajući za nepovjerenje 43. Vladi, glasala ispravno

Crna Gora ima dobre bilateralne i prijateljske odnose sa Bosnom i Hercegovinom, koja je nezavisna i međunarodno priznata država. S toga, prisustvo ministara Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača obilježavanju neustavnog Dana RS, vodi u pravcu pogoršanja tih odnosa, poručio je potpredsjednik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović.

Damjanović i Kovač na svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske

-Cjelovitost i nezavisnost BiH niko ne može dovoditi u pitanje. Odluku Ustavnog suda BiH, da 9.januar proglasi neustavnim, u smislu obilježavanja Dana manjeg bh.entiteta RS, moraju poštovati svi, pa i ministri Damjanović i Kovač. Ukoliko im je stalo do dobrih odnosa u regionu, moraju se zapitati kakvu poruku šalju svojim prisustvom proslavi neustavnog praznika- kazao je Ćorović.

Fejzić: Žalim što ministri Crne Gore učestvuju na skupu povodom Dana Republike Srpske

On je istakao da je prisustvo Damjanovića i Kovača današnjoj svečanoj akademiji u Banjaluci prvorazredni međunarodni skandal.

-Na današnji dan je počeo rušilački i ubilački pohod na državu Bosnu i Hercegovinu, s ciljem istrebljenja prvenstveno bošnjačkog naroda i uništenja svih njegovih obilježja. Zato javno pitamo ministre Damjanovića i Kovača da li su prisustvom svečanoj akademiji u Banjaluci predstavljali Vladu Crne Gore, da li su putovali kao vladini zvaničnici i o čijem trošku- upitao je Ćorović.

On je kazao da prisustvo dva ministra iz 43. Vlade proslavi neustavnog dana RS je dokaz da je Bošnjačka stranka glasajući za nepovjerenje 43. Vladi, glasala ispravno, jer je očigledno da je ona skrenula sa euroatlanskog puta i umjesto naprednih ideja vratila se retrogradnoj ideologiji koju i simbolizuje 9. januar sa svim onim što se nakon 9. januara dogodilo na tlu Bosne i Hercegovine.

-Takođe postavljamo javno pitanje ministru Kovaču kada je bio iskren, na komemoraciji povodom genocida u Srebrenici ili danas, jer oboje ne može biti. Naime, 9. januara 1992. godine postavljeni su temelji genocidne politike i ideje u Bosni i Hercegovini koja je kasnije rezultirala genocidom u Srebrenici i mnogim drugim zločinima. Bošnjačka stranka nikada neće pristati da politika koja je dovela do genocida bude dio zvanične politike Crne Gore- kazao je Ćorović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 04:32