Фото: Илустрација / -Фото: Илустрација
21/06/2021 u 12:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Да ли је министар Милојко Спајић купио најновији "мерцедес" од 122.000 еура?

Координатору организације Алтернатива Весну Пејаку није јасно одакле Спајићу толика имовина, кад се 2017. године водио као незапослен

Организација Алтернатива тврди да је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић недавно купио аутомобил марке "мерцедес" ГЛ класе који кошта 122.000 еура. 

- Срећну куповину аутомобила господину Спајићу жели Алтернатива Црна Гора. Желимо да га здраво вози- написали су Алтернативци у објави на Фејсбуку. 

image
Фото: Фејсбук

Координатор организације Алтернатива Веско Пејак казао је за Портал Дана да имају "незваничне, али поуздане изворе" да је министар Спајић купио "мерцедес" најновије класе, што је по њима врло дискутабилно. 

- Сумњам да ово све мирише на прошлу власт. Мало је дискутабилно да особа која је пријавила имовина од 250.000 еура сада купује одједном аутомобил од 122. 000 еура- казао је Пејак. 

Пејак је додао да сумња да администрација нове власти не ради свој посао како треба. 

image

Пејак 

Фото: Срђан Бољевић

- Ту је и прича око нестанка пет килограма опала из трезора Централне банке, али тим ћемо се тек бавити. Ово се не ради од јуче, а мислим да је у питању поновљени сценарио бивше власти и сматрам да је дошло до кохабитације прошле и садашње владајуће структуре- тврди он. 

Такође је додао да му није јасно одакле Спајићу толика имовина, кад се 2017. године водио као незапослен.

Подсјкетимо, министар Спајић је одавно пријавио имовину и навео да на банкарским рацунима има преко 200. 000 еура.  У картону АСК не наводи се да је Спајић пријавио куповину аутомобила, а са друге стране на Фејсбук страници Алтернативе доста корисника је стало на страни министра.

Тврде да је Спајић све стекао легално, као и да је на функцију министра дошао са већ зарађеним новцем.

- Спајић није џемпераш. Поштено је зарадио новац у иностранству, дао је увид у баковне рачуне. Нисте релевантни. Он може да вози шта год хоће- стоји један од коментара, а посебно је интересатнан одговор Алтернативе "А шта знамо ми, ми се возимо аутобусом". 

На питање како коментаришу оптужбе да покушавају да спинују, Пејак за Портал Дана каже да ће сигурно бити оптужени да раде за српског предсједника Александра Вучића. 

- Да ли спинујемо? Па, ми смо од протекле власти проглашени да смо руски агенти, гасили су нам рачуне и ми као организација нисмо примили ниједан једини еуро. Сви знају да координатори Алтернативе не раде за плату уопште. Од ове власти очекујемо да нам кажу да радимо за АНБ или УДБУ. Међутим, пошто је сад нова власт преузела АНБ, они не могу да нас оптуже да радимо за њих, тако да очекујемо оптужбе да радимо за Вучића, евентуално за Бјелорусе- закључује Пејак. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:16